„Mestilla“: maistinis aliejus palauks, dabar svarbiau eksportas

Biodyzelino gamintoja bendrovė „Mestilla“, šiemet ketinusi statyti ir rudenį atverti maistinio aliejaus gamybos cechą, lig šiol negavo Europos Sąjungos (ES) paramos šiam projektui, tačiau užsitikrinusi finansavimą pagal priemonę, skirtą eksporto plėtrai, veiklą bendrovė kreipia į naujas rinkas.

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusi metilo esterio, vadinamojo biodyzelino gamyba užsiimanti „Mestilla“ puoselėjo viltį dar šiemet pasistatyti aliejaus spaudimo cechą, jame per metus iš rapsų būtų spaudžiama apie 60 tūkst. tonų aliejaus, antradienį rašo „Verslo žinios“.Iš viso į šį projektą planuota investuoti apie 13 mln. litų, iš jų 2,4 mln. litų tikimasi gauti iš ES fondų pagal Lietuvos kaimo plėtros programą.

„Mestilla“ vadovas Arūnas Zubas tikisi, kad paraiška bus įvertinta iki metų pabaigos, ir naujos veiklos planų į stalčių nededa, esą aliejaus gamybą bendrovė vis dar mato kaip patrauklią nišą.Kol parama nepatvirtinta, „Mestilla“ didina eksporto apsukas ir bando sustiprinti pozicijos kitoje veiklos sferoje - į Vokietiją veš rapsų išspaudas.

Anot A.Zubo, šiemet didinti eksporto apimties naujoje rinkoje neketinama. Iš viso bendrovės eksportas siekia 70 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių