M.Dargužaitė: į Lietuvą siekiama pritraukti daugiau investicijų

Investicijų į Lietuvą pritraukimu besirūpinančios viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė sako, kad šiuo metu Lietuvoje daugiausia investuoja Šiaurės šalys, tačiau bus siekiama pritraukti daugiau investicijų iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Didžiosios Britanijos ir Vokietijos.

Interviu savaitraščiui „Veidas“ M.Dargužaitė teigė, jog ateinantį dešimtmetį ir toliau bus siekiama pritraukti investicijų į paslaugų centrus, didelę pridėtinę vertę kuriančias gamybos sritis - medicinos įrangos gamybą, biotechnologijas, inžinerinę gamybą, mokslo tiriamąją veiklą.

„Sieksime, kad įmonės ateitų į Lietuvą ir steigtų filialus moksliniams tyrimams atlikti ir išnaudotų mūsų mokslininkų potencialą. Lietuvoje mokslininkai dirba sau, verslas sau, nėra tilto, kuris sujungtų mokslininko darbą su verslu, todėl tai viena iš priežasčių, kodėl norime, kad ateitų užsienio investuotojai: jie turi patirties, kaip komercializuoti mokslininkų išradimus“, - sakė ji.

Be to, pasak jos, bus siekiama, kad dalis gamybos projektų būtų perkelti į regionus, kuriuose didesnis nedarbo lygis.

„Nors prioritetas - pritraukti didesnės pridėtinės vertės gamybą, kitas kriterijus yra mažinti nedarbo lygį regionuose“, - sakė ji.

M.Dargužaitės teigimu, siekiant Lietuvą padaryti patrauklesnę šalį užsienio investicijoms, praverstų Darbo kodekso liberalizavimas, greitesnis teritorijų planavimo procesas.

„Didžiausias Lietuvos turtas - darbo jėga. Išsilavinimo lygis vienas aukščiausių visame pasaulyje, žmonės moka daug užsienio kalbų, todėl, mano nuomone, reikia ir toliau investuoti į tai, kad atėjusios į Lietuvą užsienio įmonės galėtų rasti kokybiškai dirbančius žmones: gerinti studijų kokybę, pasistengti, kad pakankamai studentų rinktųsi inžinerines sritis“, - kalbėjo M.Dargužaitė.

Ji prognozuoja, kad 2020 metais Lietuva turėtų pasiekti bent ES vidurkį pagal sukauptų investicijų skaičių vienam gyventojui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių