Mažieji aludariai Lietuvai grasina teismu

Grįžti į straipsnį

Liutauras

Liutauras portretas
Bet ir naivumas gi žmonių... Leiskit apšviesti: didieji aludariai paėmė vėliavą su užrašu "blaivinkim tautą" ir prastūmė seime įstatymą. Ko pasekoje, bankrotuos 70% mažųjų, ir dalis dabar jų užimamos rinkos dalis atiteks pirmiesiems. Va taip Lietuvoje vyksta didysis biznis, taip atrodo politikų ir partijų "rėmimas", tokio valstybėj gyvenam.

666

666 portretas
reikia uzdraust ir litrine taras , turi buti puse litro ir tik stikliniuose buteliuose

I teisma iskarto

I teisma iskarto portretas
Reiskia degtine ir vina galima pardavineti kurie yra zymiai stipresni uz alu litrinese ir didesnese talpose o alu ne. Cia yra akivaizdus smulkuju aludariu zlugymas!

As

As portretas
Didele dalis valdzioje sedi balvonu. Visiem ir taip aisku, jeigu nores zmogus gerti, jis ir gers. Nesvarbu koks tas stiprumas ir talpa. Visokie papildomi apribojimai, akcizu, pvm kelimai tik skatina kontrabanda ir zmonems apsipirkineti kitose salyse. Ir ne tik Lenkijoje. Su kiekvienu papildomu kainu suoliu pinigai kurie turetu nusesti Lietuvoje iskeliauja i kita valstybe ir prisideda prie tos valstybes ekonomikos augimo. Norint kelt ekonomika ir vartojima, taip pat zmoniu gerove reikia mazint kainas ir kelt atlyginimus. Dabar viskas daroma atvirksciai, nusmaugt pacius skurdziausius ir vidutinius kad turtingieji taptu dar turtingesni. Lopai valdzioje

Kestas

Kestas portretas
Nemanau, kad didieji aludariai prikise prie to nagus. Juk ju nemaza gamybos dalis taip pat bambaliuose, taip kad jiem tai taip pat bus nemazas smugis. Cia butu kisimas pagaliu i ratus paciam sau.

jonc

jonc portretas
Butu neblogai kad alu pilstytu i 5 litru talpas ,kad po du kart nereiketu begt parsinest.

vidma to jonc

vidma to jonc  portretas
teorijoj gal ir gerai 5 litrai bet praktikoj kiek neimk kad ir 5 ltr vistiek teks begt i taska dar .......

Linas Č.

Linas Č. portretas
Labai pritariu aludarių užmojui kreiptis į teismą dėl tų Lietuvos seimo "mulų" padarytų kvailysčių alaus atžvilgiu. Ypač turiu omenyje tą alaus stiprumo ribojimą - negi tie seimūnai, lakstydami į Briuselį, nėra ten užsukę į vietinę užeigą ar restoraną ir bent probėgšmais susipažinę su belgiško alaus šedevrais, kurie neretai turi ne tik 8 ar 9 %, bei ir 10,11 ar 12% stiprumo? Tarp jų - VIENUOLIŲ verdami (pvz nuostabieji trapistų alūs)! Ar mūsų seimųnai panūdo būti šventesniais už vienuolius?:-) Nagi, nagi... Spėju, kuris nors iš tų seimo "ajatolų" tuoj iškiš "karališką" argumentą (viso labo liudijantį apie jų pasipūtimą ir panieką tautiečiams), kad, girdi, TEN - galima, o "mūsų liaudis" dar nepriaugusi (skaityk: tamsi, vulgari, nekultūringa). Tai, po galais, jei jau laikote mus tokiais tamsuoliais ir nekultūringais, tai kodėl "sėdate" tik ant alaus?? Tai apribokite ir "rašalų" stiprumą, uždrauskite vyną tetrapakuose, ir t.t. ! Bet jei susigrąžinsite mąstymo dovaną, tai gal susiprasite, kad yra toks daiktas kaip akcizai - pabranginkite tą stiprų alų bambaliuose, ir laipsnius (o ne skonį) mylinčioji tautos dalis netruks nuo jo nusisukti (ir pasukti link "rašalų" :-). O skonio aluje ieškantieji vis vien pirks _gardžius_ belgiškus iir lietuviškus alučius, nors ir pabrangusius.

Galerijos

Daugiau straipsnių