Mažiau uždirbę draudikai svarsto, kaip gerinti rezultatus

Draudimo rinka pagal įmokas praėjusiais metais jau sparčiau ūgtelėjo, tačiau ne gyvybės draudimo įmonių finansiniai rezultatai neįkvepia.

Draudimo įmonių vadovai, girdėdami akcininkų nepasitenkinimą, įžvelgia draudimo paslaugų įkainių kilimo perspektyvą, rašo „Verslo žinios“.

Bet rinką prižiūrintys specialistai akcentuoja, kad draudikai dar turi galimybių susimažinti ir sąnaudas, o įkainių didinti neleis konkurencija.

„Akcininkai tikrai nėra sužavėti rinkos pelningumu ir natūralu, kad lūkesčiai yra didesni. Draudimas yra vėluojantis verslas, 2011 metais rinka ir patyrė krizės padarinius - ankstesni rezervai suvalgyti, o atskirų draudimo rūšių pelningumas neleidžia uždirbti“, - sakė draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

„Gjensidige“ filialo Lietuvoje vadovas Kęstutis Motiejūnas svarsto, kad 2010 metų ir 2011 metų finansiniai rezultatai rodo, jog draudikai negali sau ir toliau leisti dirbti tokiomis pačiomis sąlygomis kaip anksčiau.

„Yra du būdai: arba mažinti sąnaudas, arba didinti pajamas. Sąnaudas draudikai jau ilgokai mažino, ir krizė prie to stipriai prisidėjo. Kokių nors neišsemtų rezervų nematau, o tai reiškia, kad reikia kalbėti apie pajamų didinimą“, - sakė K.Motiejūnas.

Lietuvos draudimo rinką prižiūrintis Lietuvos bankas (LB) paskelbė, kad šalyje registruotos ne gyvybės draudimo bendrovės pernai patyrė 47,6 mln. litų nuostolių, o tai prasčiausias rezultatas per praėjusius 12 metų.LB atstovai pabrėžia, kad rinką smukdė milžiniški „Būsto paskolų draudimo“ nuostoliai, tačiau šimtus milijonų įmokų surenkantys kiti draudikai gali pasigirti tik simboliniu teigiamu finansiniu rezultatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Negali draudikai uždirbti tiek ,kiek kažkada uždirbo.PIRMA- vidutiniosios žmonių grupės nėra.ANTRA- emigravo daug žmonių.Trečia- smarkiai pabrango degalai.Iš kur gali tiek pat pelno turėti draudikai??? Pabrangs draudimas ,draudžiamų mašinų dar sumažės,nes jau dabar pilni kiemai mašinų,kuriomis nevažiuoja.Jeigu šito nesupranta verslininkai ,užsiimantys draudimo verslu,tai jiem nebūti draudėjais,jie nieko nesupranta.Patariu smarkiai kontroliuoti įvykusias avarijas ,yra duomenų ,kad yra piknaudžiauja draudimo pinigų išmokėjime. Registruoja neivykusias avarijas ,ir pasiima draudimo pinigus.Nukenčia mokęsčiai ir pelnas ,tai daro ne paprastieji nukentėjusieji o "SAVI".Dažniausia tikras nukentėjas būna apgautas,per mažai apmoka už patirtus nuostolius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių