Mažiau gyventojų – mažiau registruotų bedarbių

  • Teksto dydis:

Nedarbo statistika Lietuvoje atrodo ganėtinai optimistiška, šis rodiklis yra vienas geriausių ir Europos Sąjungoje, tačiau, vertinant nedarbo lygį, visada derėtų turėti galvoje ir emigracijos lygį, jo pokyčiai yra ryškesni negu nedarbo, portalui lzinios.lt pareiškė DNB banko analitikas Povilas Stankevičius.

SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas prognozuoja, kad darbo jėgos augimo potencialas šalyje beveik išnaudotas.

Anot P. Stankevičiaus, nėra tikslūs emigracijos duomenys, nes ne visi gyventojai deklaruoja savo išvykimą arba parvykimą. P. Stankevičiaus teigimu, užimtumo augimas yra mažesnis, negu norėtųsi: "Nedarbo lygis gali mažėti ir ateityje, bet stagnuojantis užimtumo rodiklis gali pabloginti padėtį".

T.Povilauskas pažymėjo, kad pagal statistiką pernai Lietuvoje gyventojų sumažėjo 36 tūkst., bet darbo jėgos (oficialiai dirbančių asmenų, darbo biržoje registruotų bedarbių ir darbo ieškančių žmonių) per metus padaugėjo 2 tūkst. "Nedarbas Lietuvoje mažėjo ne tik dėl emigracijos, bet ir dėl to, kad verslo įmonės pernai nuolat kūrė naujas darbo vietas, daugiau gyventojų vertėsi individualia veikla", - sakė analitikas, bet perspėjo, kad darbo jėgos augimo potencialas beveik išnaudotas ir nesiimant papildomų priemonių jau šiemet jis gali mažėti.

Ketvirtąjį 2016-ųjų ketvirtį Lietuvoje dirbo 1 mln. 358 tūkst. gyventojų, t. y. 10,3 tūkst. mažiau negu trečiojo ketvirčio pabaigoje. Paskutinį 2016 metų ketvirtį nedarbo lygis Lietuvoje sudarė 7,6 proc., arba 0,1 procentinio punkto buvo didesnis negu trečiąjį ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar čia reikia pridėt ir tuos, kuriuos ta DB PIKTYBIŠKAI išbraukė iš savo sąrašų.

NA NA

NA   NA portretas
mažiau gyventojų ,mažiau problemū_____kaip sklandžiai vyksta LIetuvių tautos išvarymas iš Lietuvos ,nes kai kam prireikė Lietuvos žemių ,,,sėkmės ,vieni vežė į Sibirą, šaudė ,kolonizavo žemes ,dabar ,patys Lietuviai bėga , nes naudojamas kitoks smurtas ,,,,ir vėl Lietuviai šaudo į savus ir vėl kaunasi tarpusavyje ,kas pirmas gaus atlygį ,,,,

minde

minde portretas
8 procentai tai cia nekas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių