Mažas aukas partijos galės rinkti ir SMS

Seimas ketvirtadienį priėmė įstatymo pataisas, kurios leis partijoms ir kandidatams mažas iki 40 litų aukas rinkti ir telefono skambučiais ar SMS.

Taip pat tokios mažos aukos nebus įskaičiuojamos į maksimalų leistiną fizinio asmens aukojamų pajamų dydį. Šiuo metu įstatymas numato, kad bendra vieno fizinio asmens aukų suma per metus negali viršyti 10 proc. jo deklaruotų pajamų.

Priėmus pataisas, į šiuos dydžius mažos aukos nebus įskaičiuojamos.Maža auka laikoma piniginė fizinio asmens auka ar aukų suma, per politinę kampaniją paaukota vienam savarankiškam politinės kampanijos dalyviui ir neviršijanti 40 litų.Įstatymo pataisa leido mažas aukas savarankiškiems politinės kampanijos dalyviams aukoti telefonu, internetu, banko pavedimu ir kitomis priemonėmis, leidžiančiomis politinės kampanijos finansavimo kontrolę vykdančioms institucijoms nustatyti aukotoją.

Telefonu mažas aukas aukoti turės teisę tik paslaugų teikimo sutartį su telekomunikacijų bendrove sudarę fiziniai asmenys.

Seimas taip pat patikslino aukotojų turto ir pajamų deklaravimo tvarką, nustatant, kad asmuo turto ir pajamų deklaraciją teiktų tik iki aukos suteikimo, kad iždininkas galėtų įsitikinti, ar aukos dydis atitinka įstatyme nustatytus apribojimus. Iki šiol asmuo, aukojantis politinės kampanijos dalyviui, turto ir pajamų deklaracijas turėjo pateikti du kartus - prieš suteikdamas auką ir po aukos suteikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomeniškumas

Visuomeniškumas portretas
Atlikus rimtus darbus, galima ir turiningai ilsėtis. Šiuo metu nėra stambaus struktūrinio plano. Žmonės tuo nepatenkinti. Valdymas turi būti tobulinamas, sisteminamas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių