„Maximos“ savininkai kuria prekybos tinklą Baltarusijoje

Baltarusijos sostinėje Minske rugpjūtį lietuvių pastangomis duris atvėrė naujo prekybos tinklo „Mart Inn“ parduotuvė. Prekybos tinklo vadovas - vienas iš „Maximą“ valdančios „VP grupės“ akcininkų Gintaras Marcinkevičius, o jo brolis Mindaugas yra prekybos tinklo Baltarusijoje akcininkas, penktadienį praneša portalas delfi.lt..

„Maxima“ neigia šio prekybos tinklo plėtrą Baltarusijoje:„Maxima grupės“ įvaizdžio departamento direktorius Giedrius Juozapavičius teigė, jog jo žiniomis, „Mart Inn“ prekybos tinklas su „Maxima“ yra nesusijęs.„Maxima“ vardą Baltarusijoje yra įregistravusi, o „Vilniaus prekybos“ vadovė Diana Dominienė patvirtino, kad Baltarusijoje įregistruotas ir interneto domenas.delfi.t šaltinių duomenimis, prekybos tinklas „Mart Inn“ yra viena iš galimų nesutarimų „VP grupėje“ priežastimi.

Apie tūkstantį kvadratinių metrų prekybinį plotą užimanti parduotuvė yra valdoma Minske įkurtos įmonės „??rt Inn Fud“, kurios akcijos priklauso Kipre registruotoms bendrovėms „Mart In Food LTD“ ir „Glera LTD“. „??rt Inn Fud“ direktorius - Gintaras Marcinkevičius.

Mindaugas Marcinkevičius yra 2010 metais įregistruotos Lietuvos įmonės „Glera“, anksčiau buvusios „Glera Solutions“, valdybos narys, o nuo šių metų liepos ir vienintelis akcininkas.

Vienintelė „Gleros“ akcininkė yra Kipre registruota ribotos atsakomybės bendrovė „Mart Inn Food LDT“, o dar anksčiau - Nyderlandų Karalystėje registruota „Mart Inn Food B.V.“, rodo Lietuvos „Registrų centro“ duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Buratina batka su investicijomis jau isdulkino. Dbar ant greblio lipa Maxsima.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių