„Maxima“ sako „Ačiū“ alytiškiams: dėkoja krašto gamintojams ir vaišina tortais

  • Teksto dydis:

Antrus metus vykstantis lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ organizuojamas „Ačiū“ turas per Lietuvą penktadienį aplankė Alytų.

„Maximos“ komanda Dzūkijos sostinėje susitiko su Alytaus regiono gamintojais ir  tiekėjais, bendruomene ir darbuotojais. „Maxima XX“ parduotuvėje, adresu Santaikos g. 34G, pirkėjų laukė saldžios dovanos ir specialiai Alytui atrinktų prekių po 1 eurą iš „A“ raidės pasiūlymai, kuriais bus galima pasinaudoti visą savaitgalį.

„Praėjusiais metais startavęs „Ačiū“ turas po Lietuvą suteikė galimybę padėkoti mūsų šalies gamintojams, susitikti su Lietuvos miestų ir miestelių gyventojais, darbuotojais. Šiais metais  pradedame „Ačiū“ turą nuo Alytaus ir sakome „ačiū“ gausiam būriui vietos gamintojų, kurie „Maximai“ tiekia lietuvišką produkciją. Šiandien Alytuje veikia net penkios „Maxima“ parduotuvės, o pirmoji buvo atidaryta prieš 23 metus. Per tą laiką užaugome ir sustiprėjome kaip bendruomenė, galinti didžiuotis, kad turime tokius vietinius gamintojus, kurių produkciją renkasi pirkėjai iš visos Lietuvos“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ vadovė Kristina Meidė.

„Ačiū“ turo šventė prasidėjo Alytaus miesto teatro galerijoje, kur K. Meidė kartu su Alytaus miesto meru Nerijumi Cesiuliu ir Alytaus rajono metu Algirdu Vrubliausku įteikė padėkas krašto gamintojams ir tiekėjams. Tai – „MV Group Production“ Alitos gamykla, buitinės chemijos gamintojas „Koslita“, šaldytų maisto produktų gamintojas „Vėtrija“, Algimanto Žemaičio gėlininkystės ūkis, ekologiškus obuolius auginantys „Luksnėnų sodai“ bei L. Večerkauskienės individuali įmonė.

Vėliau, 12 valandą, „Maxima XX“ parduotuvėje adresu Santaikos g. 34G alytiškių laukė 300 kilogramų šventinių „Ačiū“ tortų, kuriuos iškepė „Maximos“ meistrai, ir prasidėjo specialiai Alytui parinktų prekių po 1 eurą prekyba.

Padėka Alytaus krašto gamintojams

„Esame nedidelis Lietuvos regionas, tačiau labai turtingas gamintojų ir talentų. Galime didžiuotis turėdami tokį gausų būrį bendrovių, kurios veikia vien Alytaus mieste, o mūsų produkciją renkasi žmonės iš visos Lietuvos. Partnerystė su „Maxima“ mūsų verslui yra labai svarbi ir džiugu matyti, kad turime ne tik didelių, bet ir smulkesnių gamintojų ir tiekėjų, kurie savo produkcija aprūpina didžiausio Lietuvos prekybos tinklo pirkėjus. Lietuviškų verslų bendradarbiavimas padeda augti kraštui ir Dzūkijos žmonių gerovei“, – pažymėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Taip pat padėkos buvo įteiktos ir Alytaus rajone veikiantiems ūkiams, kurių užauginta lietuviška produkcija kasdien keliauja į „Maxima“ parduotuvių lentynas. 

„Mūsų kraštas turi tikrai daug vietos gamintojų ir augintojų, kurių produkciją vertina ir renkasi pirkėjai visoje Lietuvoje. Verslas Alytaus regione veiklus ir darbštus, todėl džiaugiamės padėka mūsų verslui ir kartu su „Maxima“ dėkojame savo krašto gamintojams už jų darbą“, – sakė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Nuo dangtelių stiklainiams iki gėlių

Alytaus regione įsikūrę gamintojai tiekia įvairią produkciją „Maximai“, o kai kurie gaminiai yra pripažinti ne tik visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Vienas didžiausių tiekėjų yra „MV Group Production“ Alitos gamykla. Patys alytiškiai pirmenybę teikia būtent vietiniam gamintojui. Putojančių vynų kategorijoje čia į populiariausiųjų penketuką patenka net 3 „Alitos“ putojantys vynai.

„Koslita“ yra viena didžiausių buitinės chemijos gamintojų Lietuvoje savo veiklą vykdanti nuo 1991 metų. Įmonės gaminamą buitinę chemiją vertina pirkėjai visoje Lietuvoje, o skalbiamasis muilas „Ūla“ yra trečia pagal populiarumą skalbiamoji priemonė Alytaus mieste.

Alytuje veikianti įmonė „Vėtrija“ tiekia šaldytas sodo bei miško uogas, daržoves, egzotinius vaisius ir grybus. Įmonės produkcija patenka į populiariausių prekių penketuką šaldytos produkcijos kategorijoje.

Alytiškiai „Maximos“ pirkėjus taip pat aprūpina ir vaisiais – tai „Luksnėnų sodai“, kuriuose auginami ekologiški obuoliai.

Ūkininkas Algimantas Žemaitis gėlėmis ir kitais augalais aprūpina ne tik Alytų, bet ir visą Lietuvą. Punios kaime įsikūrusiame gėlininkystės ūkyje užaugintos tulpės yra vienos perkamiausių skintų gėlių „Maximos“ parduotuvių“ tinkle visoje Lietuvoje.

Laimos Večerkauskienės individuali įmonė tiekia konservavimui skirtus indus ir įrankius. Plastikinis dangtelis, skirtas konservavimui, yra viena iš trijų populiariausių prekių šioje kategorijoje.

Specialiai Alytui skirta akcija

Nuo penktadienio vidurdienio bus galima įsigyti išskirtinių tik „Ačiū“ turui Alytuje skirtų prekių už 1 eurą. Akcija tęsis iki sekmadienio, vasario 2 dienos, parduotuvės darbo laiko pabaigos, arba iki tol, kol bus akcinių prekių. Stengiamasi, kad jų ištisą savaitgalį užtektų visiems norintiems, todėl kiekvienas pirkėjas, turintis „Ačiū“ kortelę, galės nusipirkti tik tam tikrą kiekį prekių.

Alytui skirtų prekių sąraše bus avokadai „Ready to eat“ (2 vnt. pakuotė) už 1 eurą, kilogramas šviežio ančiuko (fasuoto) už 1 eurą, 2 vienetai automobilių žieminio stiklų ploviklio „Merkys“ (4 l) už 1 eurą, litras aliejaus „Natura“ už 1 eurą ir juodoji arbata „Lipton“ (50 pak.) už 1 eurą.

Praėjusiais metais „Ačiū“ turas aplankė 9 miestus – Anykščius, Visaginą, Kėdainius, Marijampolę, Telšius, Druskininkus, Palangą, Radviliškį ir Ukmergę. Šiais metais planuojama kampaniją tęsti toliau, o miestai, kaip ir 2019 metais, bus parenkami burtų keliu.

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ sieks aplankyti kuo daugiau šalies savivaldybių ir stiprinti bendradarbiavimą su Lietuvos gamintojais šalies regionuose bei miestelių bendruomenėmis. Įgyvendindama kampanijos „Ačiū, Lietuva“ iniciatyvas, „Maxima“ siekia paskatinti pirkėjus rinktis Lietuvos gamintojų ir ūkininkų produkciją. Ypač – savo regiono gamintojų gaminius, taip prisidedant prie savo krašto ir šalies ekonomikos augimo.


Šiame straipsnyje: AlytusMaximaAčiū turas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių