Masinei renovacijai trūksta statybininkų

Lietuvoje ruošiant masinės renovacijos procesą, statybos ir inžinerinės gamybos pramonės atstovai mano, kad jam prasidėjus, pasijus mažiau kvalifikuotų darbininkų stygius ir teks jų kviestis iš užsienio, rašo portalas delfi.lt.

„Dar nepradėjus masinės renovacijos darbų, vasaros metu atlikti mūsų statomų gyvenamųjų namų fasadų apšiltinimo darbus yra pakankamai sunku, nes sudėtinga surasti kompaniją šiems darbams: paprasčiausiai jie šių darbų negali atlikti nustatytais terminais“, - sako nekilnojamo turto (NT) bendrovės „Hanner“ steigėjas ir valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Pasak jo, vasarą darbų yra pakankamai daug, o darbuotojų trūksta dėl paprastos priežasties – Lietuvoje statoma daug privačių namų, o darbininkai ypač vasarą viliojami jų statyti už didesnį atlyginimą.

„Jau šiandien su šia problema susiduriama, o jeigu dabar kalbėti apie Vyriausybės planus masiškai renovuoti daugiabučius, mano supratimu, jau dabar reikia kelti klausimą, o kas tuos darbus vykdys, nes kvalifikuotos darbo jėgos jau šiandien, nepradėjus renovacijos proceso, trūksta“, - mano A.Avulis.

Skelbta, kad planuojama, jog pirmajam daugiabučių namų renovavimo pagal naująjį modelį etapui bus atrinkta 500 namų, apie 15-20 iš kiekvienos savivaldybės. Tai reiškia, jog papildomai turėtų atsirasti 5-10 tūkst. darbo vietų pusmečiui ir ilgiau.

Jei masinis renovacijos procesas būtų pradėtas, anot verslininkų, į Lietuvą gali būti kviečiami kitų šalių piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jona

Jona portretas
mokėkit atlyginimus –užteks

Q

Q portretas
Nu tai tie kur gauna soc.ismokas,tai tegu ir atidirbineja statybose...:))

pinigas

pinigas  portretas
jau praejo tie laikai kaip dirbom uz dyka,gi esam ES pilieciai...uz skatikus normaus niekad nedirbs,tik degradai parsiduoda. .
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių