L.Vosylius: nesumažinus akcizo, lietuviai kurą pilsis Latvijoje

Jei Seimas nesumažins akcizo benzinui, lietuviai kurą į savo bakus pilsis Latvijoje, perspėja Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos (LNPPĮA) prezidentas Lukas Vosylius.

Jis neprognozuojai, kiek galėtų atpigti benzinas, jei Seimas vis dėlto sumažintų akcizą, penktadienį rašo „Vakarų ekspresas“.

„Skaičiuojant aritmetiškai, benzino kaina, sumažinus akcizą, nukristų 28-30 centais (su pridėtinės vertės mokesčiu), tačiau niekas negali pasakyti, kaip atrodys pasaulinės naftos produktų kainos tą dieną. Gal kiltų karas su Iranu ar koks nors kitas rinkas galintis sukrėsti įvykis, aritmetinio atpigimo galėtume ir nepajusti“, - perspėjo L. Vosylius.

LNPPĮA vadovo teigimu, šiuo metu didmeninė populiariausio benzino kaina siekia apie 4,8 lito už 1 litrą, o vartotojai degalinėse už jį moka apie 5 litus. Tad degalinių marža, arba kainų skirtumas, iš kurio gyvena mažmenininkai, siekia apie 4 proc., kai paprastai siekdavo 6-7 proc.

Pasak jo, akcizo sumažinimas dyzelinui pasitvirtino:„Tai vienintelis naftos produktas, kuris ir “maitina„ biudžetą. Verslas sugrįžo į Lietuvą, čia dyzeliną pila ir kitų šalių vairuotojai“, - dienraščiui sakė L. Vosylius.

L.Vosylius sako, kad asociacijos duomenimis, benzino ir suskystintų dujų pardavimas smunka. „Tik automobilių gatvėse nemažėja. Peršasi išvada, kad kai kurie vairuotojai pila iš kitų šalių atgabentą benziną“, - svarstė asociacijos vadovas.

Seimas šią savaitę priėmė svarstyti pataisas mažinti akcizą benzinui. „Tvarkiečiai“ siūlo akcizą benzinui mažinti nuo 1,5 tūkst. litų iki minimalios Europos Sąjungoje leidžiamos ribos - 1,24 tūkst. litų už 1 tūkst. litrų degalų.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainosakcizas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Išeitis

Išeitis  portretas
Baltarusijoje benzinas DVIGUBAI pigesnis. Reikia baigti padlaižiauti Briuseliui ir leisti įsivežti degalus iš Baltarusijos - šai ir viskas.

viduuuksas

viduuuksas portretas
Klausimas: nu ir kas, kad lietuviai kura pilsis Latvijoje? Jei Lietuvos vietiniai pardavejai, gamintojai nelankstus, jei valdzia nelanksti, jei kiti aspektai vercia juos tai daryti, tai gal ir gerai? O ponas Vosylius (su visa derama pagarba) galetu maziau eskaluoti tokias zinias, kurios naudingos tik jo vadovaujamai asociacijai ir jos nariams. Pirma kur reiktu pazvelgti - i eilini Lietuvos pilieti. O jei Latvijos atvejis privers (bet kokiu budu) atpiginti Lietuvoje degalus, tai bus rinkos konkurencijos laimejimas, ne p. Vosyliaus.

lietuvis

lietuvis portretas
pilu tik kontrabandini kura,ta daro mano draugai ir gimines,vaziuokit i Kaliningrado sriti per Lenkija ir atsivesit pigaus kuro kiek norit,nieks ten netikrina
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių