LSDP prezidiumas siūlo frakcijai pritarti Darbo kodeksui

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas siūlo frakcijai paremti Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) patvirtintą Darbo kodekso variantą.

„Partijos prezidiumas rekomenduoja frakcijai paremti prezidentės ir A.Syso registruotoms pataisoms, kurioms yra pritaręs SRDK Seime“, – po partijos prezidiumo posėdžio ketvirtadienį žurnalistams sakė LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Tai yra tas variantas, kas yra papildomai suderinta komitete prie Trišalės tarybos suderintų pataisų. Mūsų partnerių ir premjero nuomone, turi būti pritarta tik Trišalėje taryboje suderintoms pataisoms, mūsų nuomone, turi būti pritarta papildomoms septynioms pataisoms, kurioms buvo pritarta komitete, viena iš svarbiausių – laikino darbo įstaigų licencijavimas“, – pabrėžė partijos vadovas.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas svarstydamas naująjį Darbo kodeksą yra pritaręs socialdemokrato Algirdo Syso siūlymui licencijuoti laikinojo įdarbinimo įmones. Laikinojo įdarbinimo įmonių licencijavimo reikalavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, pernai vetavusi darbo santykius liberalizavusį kodeksą. Trišalė taryba dėl šių įmonių licencijavimo išvados nėra pateikusi.

Darbuotojų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai Trišalėje taryboje kovo viduryje baigė diskusijas dėl didžiausius ginčus kėlusių naujojo kodekso nuostatų, nors ne dėl visų jų pasiekti sutarimai. Sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, dėl darbo grafikų, kolektyvinės sutarties ir interesų konfliktų. Vis dėlto pavyko sutarti dėl dviejų ypač svarbių klausimų: atostogų trukmės ir darbo laiko apskaitos.

Seimo SRDK svarstydamas Darbo kodeksą yra pritaręs kelioms pataisos, dėl kurių nebuvo sutarta Trišalėje taryboje – dėl jau minėto laikinojo įdarbinimo įmonių licencijavimo, kenksmingo darbo apmokėjimo reglamentavimo Darbo kodekse, neribotų netesybų, kai darbdavys neatsiskaito su darbuotoju.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujasis Darbo kodeksas, galiojimą.

Taip pat LSDP prezidiumas ketvirtadienį apsvarstė kandidatus į Seimo frakcijos seniūnus, parlamentarams siūloma slaptu balsavimu išsirinkti vieną iš trijų kandidatų, jai keliami buvęs partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Juozas Olekas ir Andrius Palionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Ar neprisizais valsieciai , juos ,uz si burzujini kodeksa patys valstieciai nunes su sakem,dabar kaip ir iki 1941m lobsta tik fabrikantai ir buozes

koks

koks portretas
koks pats teistas ir nuteistas paluckas toks ir partijos prezidiumas toks toki pazino ir ant alaus pavadino

nieko naujo

nieko naujo portretas
Eiliniai socialdemokratai pasisako prieš Darbo kodeksą, o partijos prezidiumas už, tai kokiais pašlemėkais G. Paluckai apsistatei, kad taip yra? Kur ta skandinaviška socialdemokratija?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių