Loterijų organizatorių pajamos šiemet padidėjo 7,3 proc.

  • Teksto dydis:

Lietuvoje loterijas organizuojančios bendrovės per tris šių metų ketvirčius gavo 28,426 mln. eurų pajamų iš loterijų veiklos - 7,3 proc. daugiau nei pernai sausį-rugsėjį, kai jos buvo 26,491 mln. eurų.

Bendrovių išplatintų bilietų apyvarta per metus padidėjo 9,1 proc. iki 64,343 mln. eurų. Iš viso išplatinta 63,3 mln. vienetų bilietų (6,1 proc. daugiau nei pernai per tris ketvirčius), o gyventojai loterijose iš viso laimėjo 35,917 mln. eurų (10,5 proc. daugiau), pranešė Lošimų priežiūros tarnyba (LPT).

Loterijų organizatoriai per tris ketvirčius į biudžetą sumokėjo 2,505 mln. eurų loterijų ir azartinių lošimų mokesčio, dar 5,1 mln. eurų skirta paramai ar labdarai.

Rugsėjo pabaigoje loterijas šalyje organizavo 5 bendrovės ir viena mažoji bendrija.

„Loterijų organizatorių pajamos atėmus išmokėtus laimėjimus per 9 šių metų mėnesius išaugo 7,3 procento. Nežinau, ar pagrįstai, bet loterijų rinka dažnai lyginama su azartinių lošimų sritimi, kurios augimas buvo didesnis – 9,1 procento. Vis dėlto, loterijų organizatoriai yra patenkinti tokiu augimu – tai organinis augimas, nulemtas gerų žmonių nuotaikų ir bendros ekonominės situacijos. Dalyvavimas loterijose žmonėms yra pramoga, todėl ši sritys labai jautri ekonomikos svyravimams. Žmonės perka bilietus, kai gali nesunkiai tam skirti kelis eurus. Papildomai dalyvavimą loterijose galėjo paskatinti didesni laimėjimai. Jie augo 10,5 proc. – labiau nei organizatorių pajamos ir bilietų pardavimai. Augant dalyvavimui loterijose daugiau lėšų teko ir labdarai. Sportui ir kultūrai per 9 mėn. teko 5,1 mln. eurų – tai yra visų laikų Lietuvos rekordas“, –komentavo Loterijų asociacijos prezidentas Maksimas Reznikovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių