Lobistas: dėl vaistinių reklamos draudimo sumažėtų žiniasklaidos pajamos

Dviejų „valstiečių“ siūlymu uždraudus vaistinių reklamą, nukentėtų žiniasklaida, nes iš vaistinių reklamos šis verslas gauna svarią dalį pajamų, sako Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos atstovas, lobistas Andrius Romanovskis.

„Skirtingais skaičiavimais, suma, kuri svyruoja per metus, kurią žiniasklaida gauna iš vaistinių reklamos yra  7–8 mln. eurų“, – ketvirtadienį vykusiame Seimo Sveikos gyvensenos komisijos posėdyje teigė A. Romanovskis.

„Žiniasklaidai tai pakankamai svari suma. Televizijos rinka iki šiol dar nepasiekė 2008 metų reklamos apimčių. Todėl tokie ribojimai (vaistinių reklamos uždraudimas – BNS) dar suduotų žiniasklaidai pakankamai stiprų smūgį“, – pridūrė jis. 

Nei A. Romanovskis, nei asociacijos „Nacionalinė spauda“ vadovas Mindaugas Reinikis negalėjo pateikti duomenų, kiek žiniasklaida gauna pajamų iš vaistų reklamos.

Lietuvos vaistinių asociacijos valdybos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė priekaištavo, kad uždraudus vaistinių reklamą, vaistinės nebegalės gyventojų informuoti, kada jie vaistinėse galėtų nemokai pasitikrinti kraujo spaudimą, holesterolį, cukraus kiekį ar sužinoti kitą informaciją.

Dabar Lietuvoje  draudžiama tik receptinių vaistų reklama.

Uždrausti vaistinių reklamą žiniasklaidoje siūlo „valstiečiai“ Stasys Tumėnas ir Arūnas Gumuliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostia

Kostia portretas
O kad dėl tų reklamų auga vaistų kainos, tai lobistui nusiš....

Klientė

Klientė portretas
Seniai reikėjo uždrausti reklamą. Kur matyta, kad vaistus bruka kaip saldainius. Pabandykit Izraelyje rasti vaistinę ir nusipirkti vaistų, be šansų- tik su receptais ir ne ant kiekvieno kampo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių