Lietuvos vežėjai protestuoja dėl vairuotojų darbo užmokesčio

  • Teksto dydis:

Lietuvos vežėjai pirmadienį piketuos prieš naujus Prancūzijos reikalavimus transporto kompanijoms dėl vairuotojų darbo užmokesčio.

Liepą turi įsigalioti nauji reikalavimai krovininio bei keleivinio transporto kompanijoms, kurie numato, kad užsienio šalių darbuotojams, komandiruojamiems į Prancūziją, turi būti mokamas vienodas atlyginimas.

Anot vežėjų, taip bus panaikinta kainų konkurencija paslaugų sektoriuje.

„Tokiais įstatymais yra skaidoma sąžininga ir laisva rinka, kokią deklaruoja Europos Sąjunga. Pati alga.. Mes nesame tokio ekonominio išsivystymo šalis kaip Prancūzija, tad tas reikalavimas gal ir nėra visai logiškas. <...> Tolimųjų reisų vairuotojai – jie gauna nuo 1500 iki 1800 eurų pajamas, tad tie atlyginimai iš esmės tikrai yra vakarietiški. Kitas dalykas – atsiranda labai daug administracinių reikalavimų. Prancūzai reikalauja turėti savo atstovą Prancūzijoje. Pabandykime įsivaizduoti, jeigu kiekviena Europos Sąjungos šalis įveda tokius reikalavimus. Pavyzdžiui, dabar vežėjas važiuoja iš Portugalijos į Lietuvą, ir kiek jis turės pateikti įvairiausių dokumentų“, – svarsto Lietuvos vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovas spaudai Vytautas Kleinauskas.

Europos Komisija taip pat sulaukė prašymo pateikti išvadas, ar tokie Prancūzijos veiksmai neprieštarauja Europos Sąjungos sutarčiai.

Piketai vyks ne tik Prancūzijoje, bet ir Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje.


Šiame straipsnyje: Prancūzijavežėjaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Oho kiek ju mazai vos keletas gopsiu barygu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių