Lietuvos verslininkai dairosi į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pranešimas apie Ukrainai teikiamą paramą lietuviams įkvėpė vilties, kad jei ekonomika ten bent jau stabilizuosis, su šia valstybe bus galima dirbti, rašo "Verslo žinios". Ukraina įdomi ne tik kaip rinka, bet ir kaip pigi gamintoja, nes dėl infliacijos atlyginimai ten mažėjo kartais, bei pigios darbo jėgos šaltinis.

"Jau savaitę man nuolat skambina Lietuvos konditeriai, kurie nori Ukrainoje su savo prekių ženklais gaminti produkciją ir ją vežti į Lietuvą. Taip prekių savikaina mažėtų", - sakė Remigijus Liepa, Ukrainoje turintis kulinarijos gamyklą. Sausuosius pusryčius gaminančios įmonės "Cerera foods" gaminančios įmonės vadovas Kęstutis Jokubauskas sakė, kad palaiko ryšius su partneriais ir laukia, kol grivinos kursas stabilizuosis ir bus galima dirbti.

"Svarbiausi veiksniai, kurie lemia mūsų verslų atėjimą į rinką, - stabilumas ir pirkėjai. Ukrainoje turime pirkėjų, bet apie stabilumą reikia kalbėti atsargiai. Mūsų grupėje net dvi įmonės įregistravo antrines bendroves Ukrainoje, bet aktyvios veiklos kol kas nevykdo", - sakė "Avia Solutions Group" ir "ŽIA valdos" valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis. ASG domina tai, kad vien Kijeve kasmet sunaudojama apie 300 tūkst. tonų aviacinių degalų bei darbas su ukrainiečiais lėktuvų gamintojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
ukrų visa ekonomika,tai prostitucija,narkotikai ir prekyba ginklais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių