Lietuvos turizmo infrastruktūra menkai pritaikyta neįgaliesiems

Lietuvos turizmo infrastruktūra yra labiausiai nepritaikyta neįgaliųjų keliavimui Baltijos valstybėse. Ekspertai sako, kad maža dalis šalies viešbučių ir maitinimo įstaigų pasirūpino neįgaliųjų patekimu į patalpas. Europos Komisijos skaičiuoja, kad neįgalieji ir specialių poreikių turintys žmonės keliauja vis aktyviau, todėl infrastruktūrą būtina pritaikyti.

Beveik kas dešimtas šalies gyventojas – neįgalus, bet patogiai pailsėti ir keliauti po Lietuvą – jiems sunki patirtis. Turizmo departamentas tikina, kad tik menka dalis viešbučių, kaimo turizmo sodybų ar maitinimo įstaigų turi specialius privažiavimus. Taip pat mažai kur įkurtos pritaikytos vonios ar tualetai, specialūs ženklai lankytinose vietose.

Pasak turizmo departamento, problema susijusi ne tik su neįgaliaisiais, bet ir senjorais. Tačiau Lietuva vienintelė Baltijos valstybėse nėra įtraukta į pritaikyto turizmo katalogus.

Europos Komisijos duomenimis, daugiau nei ketvirtadalis žemyno gyventojų – neįgalūs ir senjorai, o daugiau kaip pusė jų nuolatos keliauja. Būtent todėl prieinamo turizmo paklausa kasmet augs, o nepritaikyta infrastuktūra sumažina žmonių galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių