Lietuvos turizmas išgyvena Renesansą

Turistų susidomėjimas mūsų šalimi sparčiai auga - praėjusiais metais Lietuvoje lankėsi 1,49 mln. žmonių iš užsienio, o pagal turistų augimą esame 7 vietoje visoje Europos Sąjungoje (ES).

Turizmo departamento atstovės spaudai Gerdos Butkuvienės teigimu, sparčiai didėja ir vietinių gyventojų susidomėjimas savo šalimi, o bendrai turistų skaičius Lietuvoje praėjusiais metais augo 9,8 proc.

„Pagal praėjusių metų apgyvendinimo įstaigų statistiką, Lietuvoje pernai apsilankė ir bent vieną naktį praleido 1,49 mln. turistų iš užsienio, t.y. 9,4 proc. daugiau nei 2015 metais. Vietinių turistų skaičius augo net 10,2 proc. - po Lietuvą praėjusiais metais keliavo ir bent vienai nakvynei šalies apgyvendinimo įstaigose apsistojo 1,26 mln. gyventojų. Bendras Lietuvos turizmo augimas pernai siekė 9,8 proc.“, - Eltai sakė G. Butkuvienė.

Turizmo departamento duomenimis, daugiausiai pelno šaliai pastaraisiais metais palieka turistai iš Kinijos, JAV, Vokietijos, Rusijos ir Izraelio. Taip pat Lietuva, kaip ir visas Šiaurės Europos regionas, sulaukia vis daugiau turistų iš Japonijos ir Pietų Korėjos.

Pasak G. Butkuvienės, turizmo augimas Lietuvoje akivaizdus - ES vidurkis pernai viršytas net 2,7 karto.

„Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos duomenimis, Lietuva - ES šalių, pernai sulaukusių daugiausia turistų, dešimtuke. Mūsų šalis ES augimo vidurkį viršijo 2,7 karto - su 10,9 proc. užsienio turistų augimu Lietuva buvo 7-oje vietoje Europos Sąjungoje“, - sakė Turizmo departamento atstovė.

80 procentų šalį lankančių turistų apsistoja Vilniuje. Jų lūkesčiai, apklausų duomenimis, dažniausiai būna viršijami.

„Pagal atliekamas apklausas, pirmą kartą Lietuvoje apsilankiusių žmonių lūkesčiai dažniausiai būna viršijami. Turistai teigiamai vertina šalies svetingumą, gamtos ir kultūros paveldą, paslaugų kokybę, virtuvę“, -sakė G. Butkuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wer

wer portretas
Super
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių