Lietuvos šeimoms labiausiai trūksta pinigų laisvalaikiui

Lietuvos šeimoms labiausia trūksta lėšų atostogoms, laisvalaikiui ir pramogoms. Atostogų negali sau leisti jaunesnės šeimos, lėšų trūkumą laisvalaikiui nurodė vidutinio amžiaus šeimos ir mažesnių miestų bei miestelių gyventojai.

Paklausus, kam labiausiai trūksta pinigų šeimos biudžete, atostogas nurodė net trečdalis Lietuvos šeimų. Laisvalaikiui lėšų stinga apie 16 proc., o pramogoms - apie 15 proc. šeimų.

„Tyrimas parodė, kad didžioji dalis šeimų patenkina svarbiausius savo poreikius, t.y. susimoka už maistą, komunalinius mokesčius, drabužius ir kitus būtinus dalykus. Tačiau pinigų pristinga tiems dalykams, kurie jungia šeimas ir padeda ugdyti žmones - atostogoms, bendram laisvalaikiui, dvasinėms, o ne ūkinėms šeimos reikmėms„, - sako „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas.

Draudimo bendrovės vadovas įsitikinęs, kad tokia padėtis iš dalies silpnina šeimas - žmonės pritrūksta lėšų ir laiko savo artimiausiems žmonėms.

M. Jundulo teigimu, laisvalaikio stygius ir atostogų trūkumas neigiamai atsiliepia ir bendram visuomenės psichologiniam komfortui bei žmonių produktyvumui.

Lietuvos šeimų poreikius draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ užsakymu atliko „Spinter tyrimai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

truksta

truksta portretas
pinigu,o kur desiu ne jusu reikalas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių