Lietuvos paštas pretenduoja į „snoriukus“

Kitąmet laiškų pristatymo monopolio netenkančiam Lietuvos paštui sudaromos sąlygos įsitvirtinti finansinių paslaugų versle, bet Susisiekimo ministerijos vadovai tikina, kad Pašto banko dar nebus.

Lietuvos paštas įvardijamas vienu iš pretendentų į bankrutuojančio „Snoro“ banko kioskelius, o susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas teigia, kad šiuo metu minčių steigti Pašto banką nėra, o „Snoriukai“ reikalingi, kad juose galima būtų teikti pašto ir finansines paslaugas, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Kalbinti verslininkai stebisi: valstybės valdoma įmonė iš nacionalizuoto „Snoro“ banko, taigi iš savęs, už didelę kainą perka kioskelius, kai tuo pačiu metu paštas uždaro skyrius ir keliasi ten, kur didesni žmonių srautai, pavyzdžiui, į prekybos centrus. „Keistai viskas atrodo. Tarkim, nusipirks Lietuvos paštas kioskelių už 10 ar 20 mln. litų. Ir ką - grįš į tą pačią padėtį, kaip ir turėdamas per daug skyrių?“ - stebisi „Perlo paslaugos“ direktorius Dainius Kalinauskas. „Perlo paslaugos“ taip pat pretendavo į „snoriukus“, bet iš tolesnių varžybų pasitraukė. Finansų ministerija parengė teisės aktų projektus, kurie leidžia mokėjimo įstaigoms užsiimti valiutos keitimo veikla. Kredito ir mokėjimo įstaigų atstovai spėja, kad tai gali būti įdomu tik Lietuvos paštui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių