Paštuose jau iškeista apie 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos pašto skyriuose penktadienį iki vidurdienio iškeista jau 5 mln. eurų (17,3 mln. litų). Pašto tinklo tarnybos vadovė Inga Dundulienė sako, kad daugiausiai pinigų keičiama ten, kur nėra bankų.

„Gyventojų aktyvumas nėra vienodas - kai kuriuose didžiųjų miestų gyvenamuosiuose rajonuose yra labai didelis aktyvumas, kai kuriuose - nedidelis. Žinoma, didesnis aktyvumas yra tuose miesteliuose, kur Lietuvos paštas yra vienintelė keitimo vieta ir ten nėra bankų“, - sakė LRT radijui I.Dundulienė.

Ji pripažino, kad dėl didelio klientų antplūdžio paštas kai kurie jau pritrūko eurų.

„Mes jau turime tokių vietų, berods apie šešias, kur eurai keitimui pasibaigė. Tiesiog gyventojų lauksime kitą darbo dieną“, - sakė I.Dundulienė.

Lietuvos paštas pranešė, kad didžiausias gyventojų aktyvumas yra didžiųjų miestų gyvenamuosiuose rajonuose, Varėnoje, Garliavoje, Kuršėnuose, Širvintose, Alytuje.

Paštas per tris dienas - iki penktadienio - atnaujino informacines sistemas, į darbą priėmė beveik 100 žmonių, kurie keičia litus į eurus. 330-yje pašto skyrių neatlygintinai litai į eurus bus keičiami 60 kalendorinių dienų. Vienos operacijos metu čia galima išsikeisti 1000 eurų (3,45 tūkst. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blin

Blin portretas
O ką daryt žmogeliui, norinčiam tiesiog siuntinį išsiųst arba atsiimt, kai paštus pinigų keitikliai okupavo? Už kokius griekus maltis eilėse ir grūstyse?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių