Lietuvos noras kitais metais tapti EBPO nare – pasiekiamas tikslas

  • Teksto dydis:

Lietuvos noras 2018 metais tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare yra pasiekiamas tikslas, ši data sutaptų su 100-osiomis Lietuvos valstybingumo metinėmis, tai būtų puikus simbolis, sako EBPO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Douglas Frantzas.

"Parlamentas turi dirbti gana greitai, jeigu norima, kad Lietuvos iškeltas tikslas pasiekti narystę 2018-aisiais būtų įgyvendintas. Tačiau svarbiau už konkrečią datą yra galutinis geras rezultatas: pakeisti įstatymai, kurie atitinka EBPO kriterijus ir geriausiai padeda Lietuvos Vyriausybei bei žmonėms", - interviu "Verslo žinioms" teigė D.Frantzas.

Kalbėdamas apie naujojo Darbo kodekso pataisas, D.Frantzas teigė, kad EBPOS nori dirbti su Lietuvos Vyriausybe kaip partnere dėl Darbo kodekso, kuris užtikrintų ir verslo, ir darbuotojų interesus: "EBPO gali padėti šiuo klausimu, tačiau tai bus Vyriausybės ir parlamento sprendimas. (...) Manau, šiuo metu šis klausimas kabo ore, niekas konkrečiai nėra nuspręsta, tačiau tikimės, kad per kelias ateinančias savaites atsiras Darbo kodekso projektas, kuris patenkins visas puses, o vėliau jis sklandžiai bus priimtas parlamente".


Šiame straipsnyje: EBPOLietuvaDouglas Frantzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių