Lietuvos kiaulių augintojai vėl turi vilčių atverti Rusijos rinką

Kiaulių kompleksų savininkai sulaukė gerų žinių apie galimą grįžimą į Rusijos rinką ir supirkimo kainų šuolį Rusija patvirtino, kad paskutinį šių metų ketvirtį atsiųs inspektorius, kurie patikrins kompleksus ir spręs, ar leisti atnaujinti gyvų kiaulių eksportą, kuris buvo sustabdytas po pernai kilusio maro protrūkio.

Praeitą savaitę pakilus supirkimo kainoms kompleksų savininkai sako, kad pagaliau įžengė į pelningo darbo etapą, nes keletą metų dėl aukštų pašarų kainų balansavo ties atsipirkimo riba, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Rusija tapo Pasaulio prekybos organizacijos nare, muitai mažės nuo 40 iki 5 proc. ir aišku, kad Europos Sąjungos šalys galės vežti kiaules. Mums didžiausias pavojus, kad konkurentai galės gabenti produkciją, o mes ne“, sako bendrovės „Saerimner“ generalinis direktorius Saulius Leonavičius, pasak kurio, grįžti į Rusiją gali būti nelengva, nes kaimyninės šalies ūkininkai atvirai kalba, jog sieks visomis įmanomomis priemonėmis apginti savo rinką .

Šiandien Lietuvoje įmonė gyvas kiaules parduoda po 5 litus už kilogramą, Rusijoje jos kainuoja 7,6 litu.S.Leonavičius prognozuoja, kad rinką lietuviškoms kiaulėms atlaisvins kitais metais įsigaliosiantys nauji reikalavimai dėl gyvūnų gerovės - dalis kompleksų prie jų neplanuoja prisitaikyti ir kiaulių augintojų Europos Sąjungoje mažės - trauksis ir dalis Lietuvos kiaulių augintojų didžiausių konkurentų - lenkų, nes tenykščiai ūkininkai po kelerių nepelningų metų tiesiog neturi lėšų kompleksams atnaujinti.


Šiame straipsnyje: kiaulių augintojaiūkininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių