Rusijos premjeras suteikė vilčių, kad Rusija vėl priims pieno produktus

  • Teksto dydis:

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Rusijai uždraudus įvežti lietuviškus pieno produktus, problemą išspręs specialistai ir bus galima grįžti prie įprastos praktikos, pranešė Lietuvos Vyriausybės spaudos tarnyba.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius, kuris trečiadienį telefonu kalbėjosi su D.Medvedevu, paaiškino, jog Rusijos vartotojų teisių tarnybos „Rospotrebnadzor“ ekspertų vizito į Lietuvą metu buvo atsakyta į jų keliamus klausimus.

D.Medvedevas teigė, jog taip pat, kaip buvo išspręstas klausimas dėl patikrinimų muitinėse, galima spręsti visus kitus klausimus. Jis patikino, jog visuomet yra pasirengęs dialogui, o visus iškilusius klausimus galima išspręsti kalbantis.

„Vizito metu ekspertai iš Rusijos detaliai supažindinti su Lietuvoje veikiančia valstybinės maisto kontrolės sistema, jie lankėsi didžiausiose maisto produktų tyrimus vykdančiose laboratorijose ir pasirinktose pieno perdirbimo įmonėse. Po šio vizito Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba išsiuntė oficialų atsakymą į ekspertų   iškeltus klausimus“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

Premjeras telefonu pasiūlė atnaujinti Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos darbą, kuri padėtų spręsti dvišalius klausimus ir rasti bendrus sprendimus įvairiose srityse. Jis informavo apie Lietuvos ir Rusijos pramonininkų susitarimą kitąmet organizuoti pirmąjį Lietuvos ir Rusijos ekonomikos forumą.

D.Medvedevo nuomone, tokiai komisijai reikalingas geras pasirengimas, turėtų padirbėti mūsų šalių specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių