Lietuvos ir Lenkijos ministrai tariasi dėl energetikos iššūkių

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Lenkijos energetikos ministrai Varšuvoje tariasi dėl svarbiausių energetikos iššūkių - elektros sistemų tinklų sinchronizavimo su kontinentine Europa, suskystintų gamtinių dujų prekybos verslo plėtros. Be to, bus aptarta Baltarusijoje, netoli Vilniaus statomos Astravo atominės elektrinės (AE) saugumo problema.

Rokas Masiulis pirmadienį susitinka su Lenkijos energetikos ministru Krzysztofu Tchorzewskiu (Kšyštofu Tchuževskiu).

„Pokalbių temos - sinchronizacija, branduolinės saugos problematika, ne tik Astravo, bet ir Karaliaučiaus. Taip pat bus aptarti infrastruktūriniai projektai - visų pirma GIPL dujotiekio jungtis su Lenkija, suskystintų gamtinių dujų sektoriaus aptarimas“, - BNS sakė R.Masiulio atstovas Mantas Dubauskas.

Anot jo, Lietuva nuolat siekia aktyvaus Lenkijos palaikymo dėl sinchronizacijos, be to, Lietuva tikisi išgirsti Lenkijos poziciją dėl Astravo AE saugumo.

R.Masiulis pernai gruodį Latvijos, Estijos, Suomijos ir Lenkijos ministrus paragino riboti elektros patekimą iš šalia Lietuvos statomų Astravo AE bei Karaliaučiaus Baltijos AE. Jis jau susitiko su Estijos ir Suomijos ministrais.

R.Masiulis yra sakęs, kad derybas su Rusija ir Baltarusija dėl Estijos, Latvijos ir Lietuvos pasitraukimo iš vadinamojo BRELL elektros žiedo ir energetikos sistemos sinchronizavimo trys Baltijos valstybės pradės tik tada, kai kartu su Lenkija ir Europos Komisija apsispręs dėl techninių projekto sąlygų.

Baltijos šalys susitarė iki 2025 metų sinchronizuotis su kontinentine Europa bei atsijungti nuo BRELL žiedo, kuriam dar priklauso ir Rusija bei Baltarusija.


Šiame straipsnyje: Rokas MasiulisenergetikaLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

masiuli

masiuli portretas
kiek kainuos kwh po tos sinchronizacijos???

:)))

:))) portretas
branduolines saugos ekspertas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių