Lietuvos investicinis patrauklumas vokiečiams atrodo didelis

Lietuvos ir viso Baltijos regiono investicinis patrauklumas vokiečiams pasaulio kontekste atrodo itin didelis.

Be Estijos, Lietuva didžiausios Europos ekonomikos atstovams atrodo mažiau patraukli tik už geografiškai artimas Austriją su Čekiją, taip pat Lenkiją ir Latviją, o investicinė aplinka mūsų šalyje vokiečiams pranoksta tokias valstybes kaip Prancūzija, Kinija, Slovėnija ar Kroatija, rodo naujausios kasmetinės Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų apklausos rezultatai, apie kuriuos penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Net jei pernai vokiečių įmonės Lietuvoje didino apyvartas, vertino mūsų pažangą dalimi svarbiausių verslo aplinkos klausimų ir buvo patenkintos darbuotojų motyvacija, produktyvumu, darbo jėgos kaina ar šalies infrastruktūra, ant laurų užmigti neturėtume, juoba kad lygiuotis tikrai yra į ką.

„Vokiečiams reikia tvarkos ir skaidrumo. Vokietijoje sutartys pasirašomos ir jų tvarkingai laikomasi, o Lietuvoje kartais pirmiausia pasirašoma sutartis ir tik tuomet galvojama, kaip ją vykdyti. Tvarkos vokiečiai pasigenda ir viešųjų pirkimų bei sertifikatų gavimo procesuose - Lietuvoje mėgstama reikalauti tokių sertifikatų, kokių Vokietijoje apskritai neišduodama“, - sako Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvos biuro vadovė Audonė Ercienė.


Šiame straipsnyje: investicijosinvesticija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių