Lietuvos gamintojams – galimybė ekologiškus produktus gabenti į Kiniją

  • Teksto dydis:

„Ekoagros“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kinijos ekologiško maisto sertifikavimo centru (China Organic Food Certification Center) dėl ekologiškos produkcijos sertifikavimo pagal Kinijos Liaudies Respublikos nacionalinį standartą ekologiškiems produktams.

„Lietuvos ūkininkams ir gamintojams tai nauja galimybė sertifikuotis pagal Kinijos nacionalinį standartą ir tiekti ekologišką produkciją į Kinijos rinką“, – sako VšĮ „Ekoagros“ direktorius Antanas Makarevičius.

Kinijos ekologiško maisto sertifikavimo centras (COFCC) – tai specialios paskirties organizacija prie Kinijos žemės ūkio ministerijos, atsakinga už ekologinio žemės ūkio plėtros skatinimą ir ekologinio ūkininkavimo sertifikavimą, taip pat už paramą ekologiniam ūkininkavimui, mokymus.

Sertifikavimo įstaiga yra akredituota Kinijos sertifikavimo ir akreditavimo administracijos. Nacionalinėje pramonės ir prekybos administracijoje įregistruota nepriklausomos korporacijos statusu.

Norintys sertifikuotis pagal Kinijos Liaudies Respublikos nacionalinį standartą ekologiškiems produktams turi pateikti paraišką „Ekoagros“. Po patikros ūkio subjektui, atitinkančiam visus reikalaujamus kriterijus, būtų išduodamas sertifikatas. Patikroje dalyvaus „Ekoagros“ tikrintojai kartu COFCC tikrintojais, o sprendimus, nutarimus priims bei sertifikavimą vykdys COFCC.

Perdirbimo procese sertifikuoti reikia visą grandinę – nuo žaliavos iki galutinio produkto, įskaitant visas tarpines grandis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių