Lietuvos darbo birža: greitėja įdarbinimo procesas, mažėja bedarbių

  • Teksto dydis:

Preliminariais Lietuvos darbo biržos duomenimis, 14-oje klientų aptarnavimo skyrių pagal naująjį modelį aptarnaujant klientus, trumpėja klientų eilės ir jų laukimo pas specialistą laikas, o darbdaviai gali greičiau sulaukti kandidatų į savo pateiktas laisvas darbo vietas.

„Svarbiausia, kad į darbo biržą atėjęs žmogus jaustųsi komfortiškai ir būtų aptarnautas greitai ir efektyviai - gautų visavertę pagalbą, reikalingą įsidarbinant, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. - Pirmieji pagal naują modelį veikusių darbo biržų skyrių rezultatai rodo, kad pokyčiai, kuriuos įgyvendiname, leido veiksmingai pagerinti ir pagreitinti klientų aptarnavimo procesą".

Bandomąjį klientų aptarnavimo modelį Lietuvos darbo birža 14-oje teritorinių darbo biržų klientų aptarnavimo skyrių taiko nuo šių metų liepos 1-osios. Atskirų skyrių pavyzdžiai rodo, kad nuo to laikotarpio juose sumažėjo klientų eilės. Dabar naujam klientui, kol pateks pas specialistą, tenka laukti vidutiniškai 5-10 minučių. Anksčiau būdavo atvejų, kai ieškantiems darbo asmenims reikėdavo laukti net iki dviejų valandų. Be to, sutrumpėjo ir asmenų, kurie naudojasi elektroninėmis paslaugomis, aptarnavimo trukmė, įskaitant ir darbo pasiūlymo pateikimą.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, 2016 m. spalio 1 d. darbo biržoje registruoti neturintys darbo asmenys sudarė 7,2 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų, ir tai yra 0,9 proc. punkto mažiau nei prieš metus.

Taikant bandomąjį klientų aptarnavimo modelį, pasiūlymo dėl kandidato į darbdavio siūlomas pareigas greičiau sulaukia ir per darbo biržas darbuotojų ieškantys darbdaviai. Darbdaviams paslaugas teikia specialistų komandos, kurios identifikuoja įmonių poreikius ir teikia pagalbą apsirūpinant tinkamais darbuotojais.

Pagal naują modelį atsisakyta atskiro vien kliento registravimui skirto apsilankymo. Kliento įdarbinimo galimybės vertinamos jau nuo pat pirmo jo vizito - darbo ieškančius žmones aptarnauja nuolatinis įdarbinimo konsultantas, kuris, įvertinęs asmens kvalifikaciją, kompetencijas ir jų paklausą, darbo patirtį ir kitus socialinius veiksnius, turinčius įtakos įsidarbinti, siūlo tolesnį įsidarbinimo planą. Iki tol per pirmą apsilankymą darbo biržoje buvo fiksuojami tik pagrindiniai faktai, reikalingi bedarbio statusui suteikti.

Lietuvos darbo birža bandomąjį klientų aptarnavimo modelį taiko 14-oje klientų aptarnavimo skyrių, esančių Alytuje, Kauno mieste ir rajone, Kaišiadoryse, Klaipėdoje, Skuode, Vilkaviškyje, Panevėžyje, Biržuose, Akmenėje, Šilalėje, Telšiuose, Molėtuose ir Širvintose. Planuojama, kad visas šalies darbo biržų tinklas pagal naują modelį pradės veikti nuo 2017 metų antrojo ketvirčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Darbo birža dirba efektyviai. Kas nori-tas randa darbą arba gersnį darbą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių