Lietuvos bankas ir verslas nesutaria dėl atsiskaitymo kortelėmis paslaugų

  • Teksto dydis:

Galimybė įmonėms dėl atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis paslaugos kreiptis į kitose šalyse veikiančius bankus padidins konkurenciją tarp Lietuvoje veikiančių komercinių bankų ir suteiks verslui pranašumo derybose dėl palankesnių sąlygų, prognozuoja Lietuvos banko (LB) pareigūnai ir tikina, kad šalies įmonės vis dažniau domisi atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis paslauga užsienio bankuose.

"Manome, kad artimiausioje ateityje įmonės aktyviai derėsis su bankais dėl mažesnių įkainių už mokėjimo kortelių priėmimą. Tikėtina, kad daugeliui įmonių pavyks sutarti dėl mažesnių įkainių", - "Lietuvos žinioms" sakė Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento Rinkos infrastruktūros skyriaus viršininkas Tomas Karpavičius, pasak kurio, elektroninės parduotuvės tai gali realizuoti paprasčiau ir jau, anot jo, esama pavyzdžių, kai šią paslaugą teikia užsienio bankai tiesiogiai arba per tarpininkus Lietuvoje.

Tuo tarpu Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos valdybos narys Saulius Žilinskas reglamento suteiktą galimybę pavadino "teorija" ir teigė nežinąs atvejų, kad koks nors užsienio bankas Lietuvoje diegtų atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis terminalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių