Lietuvos bankas dalysis patirtimi su Moldova

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Moldovos nacionalinių centrinių bankų vadovai Vitas Vasiliauskas ir Sergiu Cioclea pasirašė memorandumą, kuriuo šalių centriniai bankai sutaria bendradarbiauti ir keistis informacija.

„Lietuvos bankas Moldovos kolegoms teiks ekspertinę ir techninę pagalbą. Šiuo metu jie susiduria su iššūkiais, kuriuos mes jau įveikėme ir džiaugiamės galėdami pasidalyti gerąja patirtimi ir praktika“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Per vizitą Lietuvoje Moldovos nacionalinio centrinio banko delegacija, vadovaujama S. Cioclea, su Lietuvos banko valdybos nariais bei skirtingų padalinių atstovais aptarė svarbiausius bendradarbiavimo prioritetus ir sritis. Tarp jų – centrinio banko reforma ir naujos iniciatyvos, bankų sektoriaus stiprinimas, finansų sektoriaus priežiūra, mokėjimo sistemų ir „FinTech“ plėtojimas, ekonominiai tyrimai.

Moldova 2014 m. su Europos Sąjunga (ES) pasirašė asociacijos susitarimą ir pastaruoju metu vykdo daug reformų. Vienas iš svarbesnių Moldovos centrinio banko prioritetų yra glaudžiau bendradarbiauti su ES nacionaliniais centriniais bankais, semiantis iš jų patirties.

Panašiu principu Lietuvos bankas bendradarbiauja su Ukrainos ir Baltarusijos nacionaliniais centriniais bankais – teikia techninę paramą, dalijasi informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių