Lietuvoje – naujų įmonių steigimo bumas

Lietuvoje šiemet įsteigta rekordiškai daug naujų įmonių - 10,25 tūkst., arba 35 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu metu.

„Verslo žinios“ rašo, kad ekspertai vardija skirtingas tokio proveržio priežastis, neatmeta, kad nemažai naujų įmonių steigiama perparduoti. Sutariama, kad keičiasi ir Lietuvos gyventojų mąstymas - vis daugiau žmonių nebijo rizikuoti ir imasi nuosavo verslo.

„Akivaizdu, kad verslumas Lietuvoje didėja, mes padedame steigti įmones ir matome, kad kasmet žmonės vis drąsiau imasi verslo“, - teigė viešosios įstaigos „Verslininkų namai“ direktorius Donatas Žiogas.Įstaigos „Versli Lietuva“ Eksporto departamento analitikas Vadimas Ivanovas sakė, kad pirmąjį šių metų pusmetį neblogai augo Lietuvos eksportas. Tai, nepaisant niūrių signalų iš Europos Sąjungos šalių, skatino kurti naujas įmones. Jo teigimu, ne visos naujos įmonės iš karto pradeda savo veiklą.

„Be to, reikėtų įvertinti ir tai, kad dalis naujų įmonių galėjo būti įsteigta parduoti, taip pirkėjas išvengia įmonės registravimo, steigimo procedūrų“, - nurodė jis.

„Iš esmės šių metų pirmasis pusmetis buvo geras Lietuvos ekonomikai, tai lėmė ir naujų įmonių steigimo proveržį. Daugiau nei pusmetį laukę antros krizės bangos, kuri Lietuvos, matyt, dar nepasiekė, žmonės pavargo laukti ir tiesiog nusprendė imtis veiklos“, - sakė V.Ivanovas.


Šiame straipsnyje: verslasįmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
koks cia verslas lietuvoj ipac smulkiem verslinikams 10lt uzdirbi 9lt valstybei reik atiduot

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
ai tai čia būsimiems bankrotams .Senas bajeris
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių