Lietuvoje elektra nebrangs

„Lietuvos energijos“ grupė pasiekė savo strateginio tikslo – iki 2020 metų dvigubai padidinti holdingo vertę – pusiaukelę. Šiemet per pusmetį veiklos sąnaudos sumažintos dešimtadaliu, maždaug tiek pat padidintas pelnas; pajamos augo daugiau nei trečdaliu.

Grupės vadovo teigimu, pajamas didino prie „Lietuvos energijos“ prijungtos dujų įmonės. Žadamos elektros ir dujų kainų skaičiavimo naujovės, anot jo, kainų vartotojams nedidins. Elektra kitąmet esą galbūt net pigs. Pigesnę energiją turėtų garantuoti pradėsianti veikti jungtis su Švedija.

„Tarifo struktūra yra pakankamai kompleksinė, tačiau tose dalyse, kur mes turime tiesioginę įtaką savo veikloje, tai matome pozityvius pokyčius. Elektros kaina kitąmet greičiausiai bus žemesnė, tarifai taip pat neturėtų keistis. Dujų srityje perskirstymas, kuris dabar yra siūlomas energetikos ministerijos, bus labiau skirtas tam, kad aiškiau sudėliotume tuos kaštus, kurie yra susiję su terminalo išlaikymu, paskirstyti tarp vartotojų“, – „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių