Lietuvoje didėja malkų skaldyklių paklausa

 

Dėl kylančių dujų kainų vis daugiau gyventojų būstus šildosi pigesniu kuru – malkomis, todėl ėmė augti malkų skaldyklių paklausa.

Žiemai ruošti malkas galima mosuojant kirviu, o galima ir kitaip – tik reguliuojant malkų skaldyklę. Pasak verslininkų, skaldyti kirviu ne tik sunkus fizinis darbas, bet ir pavojingas – galima susižeisti, todėl vis labiau perkamos malkų skaldyklės.

„Bendruomenės ruošiasi pirkti tokias mašinas kaimo poreikiams, senyvas kaimas belikęs, niekas nepadeda jiems apsirūpinti malkomis, tai šitas mašinas perka stambesni ūkininkai, kurie gali sau tai leisti, ir po to jie gali leisti pasinaudoti skaldyklėmis kaimo žmonėms“, – pasakoja UAB „Agespa“ direktorius Audrius Apšega.

Malkų skaldyklių pasiūla didžiulė, kainos svyruoja nuo tūkstančio iki kelių tūkstančių litų. Verslininkai sako, kad perkamiausios – vertikalaus tipo staklės, kainuojančios iki pusketvirto tūkstančio litų.

„Perka labai platus žmonių ratas, pradedant nuo individualių namų savininkų. Amžius yra įvairus, perka ir pensinio amžiaus žmonės. Ir pačias našiausias skaldymo stakles perka, kas užsiiminėja malkų verslu“, – teigia UAB „Foretec“ atstovas Mindaugas Gibas.

Per valandą su pramonine skaldykle galima sukapoti nedidelį sunkvežimį – apie 6 kubinius metrus – malkų.

Kelią pas verslininkus malkų skaldyklės randa ir dėl europinės paramos joms pirkti, todėl prekybininkai sako, kad pardavimai didėja.

„Tai yra profesionali, gan brangi technika, bet žmonės jau žiūri, dairosi į brangesnę“ – sako UAB „Santera“ komercijos direktorius Romas Sipavičius.

Prognozuojama, kad augant dujų kainoms malkų skaldyklių paklausa tik didės, nes daugės gyventojų besikūrenančių malkomis.


Šiame straipsnyje: malkosmalkų skaldyklės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jackau pleckau

Jackau pleckau portretas
Jeigu jau lietuviai nesugeba net malkų kirvuku pasiskaldyt, tai gal tikrai verčiau mus visai nurašyt... Tai bent pavojingą darbą rado! Kaimuose senos bobučiukės malkų prisiskaldo, ir nei kojos, nei ausies nenusikerta... Ar ne sarmata, vyrai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių