Lietuvių nepakantumas mokesčių slėpimui auga

  • Teksto dydis:

Dėl jau 10 metų veikiančiu Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pasitikėjimo telefonu sulauktų skambučių valstybė savo biudžetą papildė net 32 mln. eurų. Kaip teigia VMI atstovė, tokių skambučių kasmet sulaukiama vis daugiau.

„Pastebimas gyventojų aktyvumo padidėjimas, ypač 2014 ir 2015 metais, kai skambučių skaičius viršijo 4 tūkstančius, o šiemet jau sulaukta 1 700 pranešimų. (...) Dažniausiai skambinama dėl maitinimo įstaigų veiklos. Taip pat skundžiamasi ir apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių, autoservisų, statybos bendrovių veiklos“, – padėtį apibūdino VMI atstovė Valmira Jakienė.

Anot jos, dažniausiai informuojama apie atlyginimo mokėjimą vokeliuose, pajamų neapskaitymą neišduodant nefiskalinio kvito, taip pat – apie nelegalius darbuotojus.

Pranešti apie mokesčių slėpimą galima visiškai anonimiškai ne tik telefonu 1882, bet ir užpildant elektroninę anketą. Tiesa, anot V. Jakienės, VMI itin vertina tuos informacijos teikėjus, kurie ir toliau sutinka bendradarbiauti išsiaiškinant mokesčių slėpimą.

Daugiau apie VMI pasitikėjimo telefoną ir mokesčių slėpimas – laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Paprastą asilą ir tvarte audžia....

uffo

uffo portretas
tai kaip del maximos PVM mokesciu... jei apyvarta 1.5Milijardo o mokesciu sumoketa tik 170Milijonu... ar VMI NEMATO SKIRTUMO??? pareiskimo nebus???? nes as matau kad maxima is valstybes pavoge - nesumokejo 150 MILIJONU.. ar as klystu ir nemoku skaiciuot??? o gal VMI kysiu priemus ir neskaiciuoja???? TAI KAIP CIA YRA???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių