Lietuvių investicijos Kipre - 600 mln. litų

Lietuvos piliečiai ir verslininkai, Statistikos departamento duomenimis, Kipro bankuose laikė ir šioje šalyje investavo 574 mln. litų.

Tačiau kalbinti verslininkai, kurių bendrovės registruotos Kipre, tvirtina neturėję jokių sąskaitų, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Lietuvos verslininkus, perkėlusius kapitalą į Kiprą, konsultavusios bendrovės „Finreda“ vadovas Dainius Malinauskas teigė, kad bent pusė Kipre investavusių bendrovių ten turėjo savo sąskaitas.

„Tai įmonės, kurios generuoja didelius pinigų srautus - prekybos, nekilnojamojo turto verslo plėtotojai“, - teigė D.Malinauskas. Jis mano, kad dalis Lietuvos įmonių prarado savo lėšas.

Kaune veikiančios IT kompanijos „NFQ Technologies“, kurios akcininkai registruoti Kipre, vadovė Alma Vilockaitė teigė, kad patronuojančią bendrovę registruoti Kipre labiau apsimokėjo finansiškai. Tačiau, pasak jos, dėl bankų krizės nuostolių nepatyrė.

„Mes neturėjome sąskaitos jų bankuose, tad nebuvo ir nuostolių“, - teigė A.Vilockaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

optimistas

optimistas portretas
Kiek pamenu, ten Zuokas labai norejo Lietuvos pinigelius investuoti :))))

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
su 1 balandziu !!!!

nuo kada

nuo kada portretas
žulikai pradėti vadinti verslininkais? Kiprosai malačiai-60 procentų nukirpo nuo žulikų ir išgelbės ekonomiką. Kad taip pas mus kas padarytų:)))DDDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių