Lietuviškų prekių eksportas į Rusiją smuko 15,6 proc.

  • Teksto dydis:

Rusija išlieka viena svarbiausių Lietuvos užsienio prekybos partnerių, tačiau lietuviškos kilmės prekių eksportas į Rusiją pernai sausį-lapkritį, palyginti su tuo pačiu 2015-ųjų laikotarpiu, smuko 14,5 procento.

Eksporto į Rusiją mažėjimui įtakos turėjo kritęs naftos produktų (68,7 proc.), trąšų (83,5 proc.) bei baldų (34,5 proc.) eksportas, o mėsos ir pieno produktų visai nebuvo vežta, pranešė Statistikos departamentas.

Lietuviškos kilmės maisto ir žemės ūkio produktų į Rusiją per vienuolika mėnesių eksportuota už 56,5 mln. eurų - 2,5 proc. mažiau nei prieš metus, kai jų eksportas siekę 58 mln. eurų.

Bendras Lietuvos eksportas į Rusiją (įskaitant reeksportą) pernai sausį-lapkritį, palyginti su vienuolika 2015-ųjų mėnesių, sumenko 4,5 proc., o tik maisto ir žemės produktų - 15,1 procento.

Rusijai sausio-lapkričio mėnesiais teko 13,4 proc. viso Lietuvos eksporto (įskaitant reeksportą), tačiau tik 9,1 proc. eksporto į Rusiją vertės sudarė lietuviškos kilmės prekės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
rusai bijo lietuviško maist,nes ten gali būt landzberginė pasiutligė

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar sugrįš į gimtinę Vincas Trumpa, kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai...

Viena boba sake

Viena boba sake  portretas
Uztat i JAV isveze 100kg virtu morku,ot!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių