Lietuviškas sraiges skanauja ir prancūzai

Vėluojantis pavasaris suvėlino darbų pradžią ir sraigių augintojams. Jos tik dabar pradeda ristis iš kiaušinėlių.

„Vienos sraigės padėtame kokone yra apie 120–150 kiaušinėlių“, – atskleidė sraigių augintojas.

Sraigių ūkis, kuriame apsilankė LRT žurnalistai, bene didžiausias šalyje. Šiuo metu jame auga apie 300 tūkst. sraigių. Prieš dvi savaites čia jų buvo tik šiek tiek per 30 tūkst. Po kelių savaičių raguotųjų bus dar daugiau.

Sraigių augintojas sako, kad šiuo verslu susidomėjo prieš dvejus metus

„Susidomėjau šiuo verslu, nes jis nereikalauja ypatingai didelių investicijų. Nereikia daug darbo jėgos, be to, palyginus su kitais verslais, gan greitai atsiperka“, – aiškino ūkininkas Kazimieras Račkauskas.

Ūkininkas sako, kad jos nereikalauja dažno šėrimo ir didelės priežiūros. Iki rudens ūkyje turėtų užaugti apie 20 tonų sraigių.

„Kiek žinau, yra ne viena perdirbimo įmonė, atsidarinėja perdirbimo įmonės, kurios sraiges superka. Žinoma, išvežus jas toliau, kainos yra geresnės ,bet nedideliems augintojams galima jas realizuoti galima ir Lietuvoje“, – sakė ūkininkas Kazimieras Račkauskas.

Ūkininkas sako, kad jau užmezgęs ryšius su užsieniečiais ir prekiausiąs be tarpininkų, kurių supirkimo kainos bene perpus mažesnės, nei gali gauti Europoje. Didžioji dalis mūsų šalyje užaugintų sraigių išvažiuoja į kaimyninę Lenkiją, čia jos perdirbamos  ir eksportuojamos  į Belgiją, Prancūziją. Didžiausi vartotojai yra prancūzai, kurie suvalgo apie 60 proc. visų užauginamų sraigių.


Šiame straipsnyje: sraigėsprancūzaiLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkas

pensininkas portretas
Mesa Lietuvoje man neiperkama, pabandziau Lietuviskas sraiges - patiko, ju Lietuvoje kiek tik nori ir uz dyka, valgau jas ir pusryciams ir pietums ir vakarienei, jau ir jauciuosi kaip koks prancuzas...

gu

gu portretas
skanaus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių