Lietuviška jautiena – jau pakeliui į Japoniją

  • Teksto dydis:

Nuo šiandien Lietuvos mėsos perdirbimo įmonėms, gaminančioms jautieną ir jos gaminius, atsiveria naujos galimybės Japonijos rinkoje. Japonijos žemės ūkio  ministerija informavo Lietuvos ambasadą Tokijuje, jog užbaigtos visos procedūros, susijusios su eksporto leidimų išdavimu Lietuvos kilmę turinčiai jautienai ir jos gaminiams. Nuo šių metų sausio 27 d. Lietuvos gamintojai į Japoniją jau gali eksportuoti paukštieną ir jos gaminius.

„Tai dar vienas puikus bendro koordinuoto visų susijusių institucijų darbo rezultatas. Palankus Japonijos institucijų sprendimas kartu ir įvertinimas Lietuvai, galinčiai pasiūlyti aukštos kokybės produktus. Japonija taiko itin aukštus maisto kokybės ir saugos reikalavimus, todėl į rinką įleidžiami tik kokybiški ir saugūs užsienio gamintojų produktai", - sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras L.Linkevičius.     

Kovo 7-9 d. Japonijos sostinėje Tokijuje vyksiančioje maisto ir žemės ūkio produkcijos tarptautinėje parodoje „FOODEX" Lietuva jau ketvirtą kartą savo Nacionaliniame stende pristatys lietuviškų įmonių produkciją. Nuolatinis dalyvavimas tokiose svarbiose parodose kaip „FOODEX" padeda išlaikyti jau turimus ir užmegzti naujus kontaktus verslo ryšių plėtrai. 

Japonija tampa pagrindine eksporto rinka lietuviškiems produktams Azijoje. Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, į Tekančios Saulės šalį 2016 metais lietuviškų gaminių eksportuota už 130,1 mln. eurų. - daugiausia, lyginant su kitomis regiono šalimis. Daugiausia į Japoniją eksportuojama tabako ir perdirbto tabako pakaitalų, optikos, matavimo, medicinos prietaisų, baldų, patalynės ir čiužinių, pieno ir pieno produktų, gaminių iš mėsos, žuvies ir vėžiagyvių.

Šiuo metu vyksta ES - Japonijos derybos dėl laisvosios prekybos susitarimo, kurias tikimasi užbaigti 2017 m. Derybų metu siekiama sumažinti Japonijos taikomus importo muitus pramoninėms prekėms, žemės ūkio ir maisto produktams. Pasirašius laisvosios prekybos susitarimą Lietuvos gamintojai turės dar palankesnes galimybes prekiauti Japonijos rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių