Lietuviai prieš Velykas vėl patraukė į Lenkiją apsipirkti

Paskutinį savaitgalį prieš Velykas parduotuves Lenkijoje užplūdo pirkėjai iš Lietuvos.
Jie tapo kaimynų valstybės ekonomikos ramsčiu, nes viena šeima vien maisto produktams vidutiniškai išleido nuo 400 iki 1 tūkst. litų, pirmadienį informuoja „Lietuvos rytas“.

Ieškoti pigesnių prekių į kaimyninę valstybę važiavo ne tiktai Kauno, Šakių, Marijampolės, Druskininkų, Kalvarijos gyventojai, bet ir vilniečiai, ukmergiškiai.

Apsipirkti Lenkijoje prieš vieną didžiausių metų švenčių lietuvius skatino ne tik tėvynėje nuolat kylančios kainos, bet ir kaimynų valstybėje gerokai mažesnis pridėtinės vertės mokestis (PVM) maisto produktams ir krintantis zloto kursas.

Lietuviai į Lenkiją keliauja dėl to, kad šioje valstybėje maistui, kaip pirmo būtinumo prekei, taikomas gerokai mažesnis PVM.

Mėsai, pienui ir neperdirbtiems maisto produktams jis yra 5 proc., kitiems produktams taikomas 8 proc. PVM tarifas. Lietuvoje PVM visiems maisto produktams vienodas - 21 proc.Lietuviai dar laimi ir dėl kritusio zloto kurso lito atžvilgiu. Valiutų rinkoje Lietuvoje jo kaina savaitgalį siekė 0,83 lito. Tačiau į Lenkiją vykstantys lietuviai tėvynėje nė nesidairė į valiutų keityklas.


Šiame straipsnyje: maisto produktaikainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
visi varom pas lenkus apsipirkti kelsim lenku ekonomika lietuvius padarysim lenkais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių