Lietuviai norėtų, kad pensija siektų daugiau kaip pusę buvusių pajamų

  • Teksto dydis:

Devyni iš dešimties Lietuvos gyventojų norėtų, kad jų pensija sudarytų daugiau kaip pusę buvusių pajamų, idant pinigų pakaktų pragyvenimui, rodo naujienų portalo delfi.lt skelbiama apklausa.

Apklausos metu buvo užduotas klausimas: kokią dalį (procentais) dabartinių pajamų turėtų sudaryti pensija, kad žmonės jaustųsi gaunantys pakankamas pajamas pragyvenimui. 8,4 proc. atsakė, kad jų pensija turėtų sudaryti iki pusės buvusių pajamų. Likę gyventojai įsitikinę, kad jų pensija turėtų būti santykinai didesnė.

Beveik 25 proc. gyventojų nurodė, kad norėtų 71–90 proc. dabartinio algos dydžio pensijos, 20 proc. – 90–100 proc. dabartinio atlyginimo dydžio pensijos. Kone 16 proc. apklausos dalyvių (daugiausia jaunimas) įsitikinę, kad jų pensija turėtų viršyti dabar gaunamas jų pajamas, o beveik 18 proc. respondentų atsakė, kad pensiją jau gauna arba pastovių pajamų neturi.

Reprezentatyvią 18–75 metų šalies gyventojų apklausą spalio pabaigoje delfi.lt užsakymu atliko bendrovė „Spinter tyrimai“.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu vidutinis darbo užmokestis yra beveik 616 eurų „į rankas“. Kaip rodo „Sodros“ duomenys, gyventojams išmokama vidutinė senatvės pensija dabar siekia 255 eurus, tad pensijos ir darbo užmokesčio santykis yra 41,3 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skurdas

Skurdas portretas
Mokesciam pinigu neuztenka, o pavalgyti per diena spyga . Lietuvoje storu zmoniu nebera-:).

vienisiems pensininkams

vienisiems pensininkams portretas
kas gauna2pensijas tiems lengviau seimoje.kai esi vienisa ir gauni maza pensija tai yra baisu.pirmiausia vienisiems pakelkit pensijas kas mazai gauna.yra gaunanciu ir300ar400 tie gali palaukt.bet yra visai skurstanciu

pagyvenkit

pagyvenkit portretas
tegu nors menesi seimo nariai pagyvena uz 200e.pabutu zmoniu kailyje.apgavo mus niekas nebrangs.vaistai kiek litais buvo tiek eurais dabar.maistas kasdien brangsta.kaip gyvent arba valgyt arba uz buta moket.bet bijom atsidurt gatveje.pirmiausia uz buta sumoku vaistu perku.paskui kas lieka dalinu maistui.kur gaut pinigu.pabandykit atidekit pinigus savo paimkit 220e ir gyvenkit.pamatysit kas gausis.tik taip vargsa suprasit kitaip niekaip nesuprasit
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių