Lietuvės sukurta inovacija – alternatyva ir „Uber“, ir „Tesla“

Sėkmingi dalijimosi ekonomikos pavyzdžiai Jungtinėje Karalystėje, Oksforde įsikūrusią Agnę Milukaitę įkvėpė sukurti dviračių nuomos platformą internete. „Cycle.land“ („Dviračių žemė“ – liet.) pavadintas projektas startavo Oksforde ir jau plečiasi į Londoną, Kembridžą, Bristolį, Braitoną ir Edinburgą. Taip pat dviračių entuziastai platforma gali naudotis ir kitose šalyse.

„Cycle.land“ įkūrėja iš Lietuvos išvyko būdama septyniolikos – iš pradžių į Ameriką, kur baigė vidurinę mokyklą Konektikute, o vėliau studijavo Floridoje. Tačiau mergina magistro laipsnį nusprendė įgyti Jungtinėje Karalystėje, Oksforde, kur net 17 procentų miesto gyventojų kasdien į darbą važiuoja dviračiais.

„Visur, kur aš važiavau: kai atvažiavau į Amerika, nusipirkau dviratį, paskui į Floridoje nusipirkau dviratį, tada – Sietle, tada – Oksforde. Kažkaip visą laiką prisirišu prie dviračio, nes vis tiek beveik patampa kaip tavo kūno dalis“, – atvirauja platformos „Cycle.land“ įkūrėja Agnė Milukaitė.

„Cycle.land“ dalijimosi dviračiais paslauga turėtų tapti alternatyva automobilių technologijų pasiūlytoms inovacijoms, tokioms kaip „Drivy“, „Uber“ ir „Tesla“. Agnė tikina, kad jos platforma ne tik gelbsti neilgam laikui į naują vietą atvykusiems ir išlaidauti dviračiui nenorintiems žmonėms, bet ir skatina bendravimą. Tiesa, jei naujų pažinčių nesinori, dviračio nuomotojai su klientais gali ir nesimatyti.

Daugiau apie projektą – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių