Lietuva šiemet negaus Europos Sąjungos fondo paramos

Lietuva šiemet negaus Europos Sąjungos aplinkos fondo - programos „Life+“ - lėšų naujiems projektams.

Europos Komisija (EK) penktadienį patvirtino 268,4 mln. eurų (926 mln. litų) finansavimą, kurį skirs 202 naujiems aplinkos projektams - tarp jų nėra nė vieno Lietuvos ir Estijos projekto, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Latvija dviem projektams gaus 2,9 mln. eurų (10 mln. litų), Lenkija - 16 projektų - 39,3 mln. eurų (135,6 mln. litų) paramos.

„Dvidešimtaisiais „Life“ programos ir Buveinių direktyvos įgyvendinimo metais visoje ES aukštos kokybės aplinkos projektai bus toliau remiami. Naujausiais „Life+“ projektais tęsiama dviejų dešimtmečių tendencija novatoriškais ir gerosios patirties veiksmais saugoti ir gerinti aplinką bei kovoti su klimato kaita“, - EK pranešime spaudai sakė už aplinką atsakingas EK narys Janezas Potočnikas.

Praėjusių metų liepą EK gavo 1078 prašymus, iš kurių buvo atrinkti 202 projektai, finansuojami pagal vieną iš trijų programos „Life+“ dalių: gamta ir biologinė įvairovė, aplinkos politika ir valdymas bei informacija ir ryšiai.

Į 202 projektus, susijusius su gamtos apsauga, aplinkos politika, klimato kaita, informacija ir ryšiais aplinkos srityje, iš viso bus investuota 516,5 mln. eurų (1,8 mlrd. litų). Bendras 2007–2013 metų "Life+“ biudžetas – 2,143 mlrd. eurų (7,399 mlrd. litų).

2010 metais Lietuva pagal programą „Life+“ gavo 5,6 mln. eurų (19,3 mln. litų) ir įgyvendino 4 - meldinės nendrinukės, erelio rėksnio ir kitų pavojuje esančių augalų ir gyvūnų rūšių išsaugojimo - projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alisa

Alisa portretas
Kada Lietuvoje bus pradėta civilizuotai spręsti benamių gyvūnų problemą, juos sterilizuojant ir kastruojant, o ne mėtant pro langus kaip nusibodusius žaislus, užmušinėjant, skandinant ar pakasant po velėna? Šiuo klausimu esame beviltiškai atsilikęs barbarų kraštas, tokiu savo mentalitetu keliame siaubą visam pasauliui. Gyvūnų globos organizacijos šiuo klausimu nesulaukia jokio valdžios dėmesio, beveik viskas laikosi ant savanorių pečių ir saujelės gyvūnų mylėtojų aukų. Nėra jokios centralizuotos pagalbos, gyvūnų prieglaudos perpildytos, realiai neveikia įstatymai, kurie turėtų griežtai bausti gyvūnų kankintojus. Kodėl niekas nekuria projektų ir neprašo EU pagalbos šiems klausimams spręsti? Negi niekam nesuvirpa širdis, matant išmestus, išgąsdintus, išbadėjusius, ištroškusius gyvūnėlius, kurie vietoje pagalbos sulaukia tik žiaurios mirties? Kada Lietuva pradės keltis iš nusiklastamo abejingumo liūno?

pamate

pamate portretas
kaip puikiai mokam isisavinti pinigelius, tai daugiau jau nebegausim.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių