Lietuva – pasyviausia iš Baltijos šalių prekyboje su ES

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai (ES) tenkančios Lietuvos eksporto ir importo dalys išlieka kukliausios iš Baltijos valstybių, rodo Latvijos centrinės statistikos valdybos paskelbti duomenys.

Per pirmus septynis šių metų mėnesius ES teko 62 proc. viso Lietuvos eksporto ir 70 proc. viso importo. Latvijos užsienio prekyboje šios dalys sudarė atitinkamai 74 proc. ir 80 proc., Estijos - 74 proc. ir 84 procentus.

Latvijai teko 10 proc., Estijai - 5 proc. viso Lietuvos eksporto; Lietuvai - 18 proc., Estijai - 13 proc. viso Latvijos eksporto; Lietuvai - 6 proc., Latvijai - 9 proc. viso Estijos eksporto.

Importas iš Latvijos sudarė 7 proc., iš Estijos - 3 proc. viso Lietuvos importo; importas iš Lietuvos - 17 proc., iš Estijos - 8 proc. viso Latvijos importo; importas iš ir Latvijos - po 9 proc. viso Estijos importo.

Lietuvos eksportas sausio-liepos mėnesiais vertinimas 12,55 mlrd. eurų, Latvijos - 5,64 mlrd. eurų, Estijos - 6,71 mlrd. eurų, o importas - atitinkamai 13,87 mlrd., 6,77 mlrd. eurų ir 7,77 mlrd. eurų.

Lietuvos užsienio prekybos deficitas siekė 1,33 mlrd. eurų, Latvijos - 1,14 mlrd. eurų, Estijos - 1,06 mlrd. eurų.


Šiame straipsnyje: ESprekybaeksportasLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

desra

desra portretas
pramone sugriauta,zvejybinis laivynas sunaikintas,zemes ukis vos kvepuoja...kokia prekyba?kinijos prekemis nebent...

DJ

DJ  portretas
Labai gerai ! reikia toliau plėsti Lietuvos paršienos ir degtinės eksportą į arabų pasaulį, ir į Azijos šalis !. Be to yra labai daug ko eksportuoti iš Lietuvos nes Lietuviški maisto produktai yra patys kokybiškiausi, skaniausi Pasaulyje !.

xa

xa portretas
norint parduoti reikia ką nors ir pagaminti...o mūsį verslas pigiai nupirkti/made in chine/ brungiai parduoti stiliuke made in GRAN PRIX
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių