Lietuva pagal augimą pirmauja tarp besivystančių valstybių

  • Teksto dydis:

Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) antrą kartą sudarytame Integruoto augimo ir plėtros reitinge Lietuva vėl pirmauja tarp besivystančių pasaulio valstybių.

Ataskaitoje apžvelgiamos 29 pažengusios ekonomikos – joms iš artimiausių Lietuvos kaimynių priskiriamos Estija, Suomija bei Švedija, ir 74 besivystančios ekonomikos – be Lietuvos, čia yra Latvija, Lenkija ir Rusija.

Pastarųjų sąraše pirma yra Lietuva, antra – Vengrija, trečia – Azerbaidžanas, Latvija yra 4-oje, Lenkija – 5-oje, Rusija – 19-oje vietoje.

Pažengusių šalių sąraše iš Lietuvos kaimynių aukščiausia – 6-ta vieta atiteko Švedijai, o Suomija ir Estija yra atitinkamai 11 ir 22 pozicijose. Visoje grupėje geriausiai yra vertinamos Norvegija, Islandija, Liuksemburgas ir Šveicarija.

Pasaulio ekonomikos forumo teigimu, Integruoto augimo ir plėtros indeksas leidžia geriau nei bendrojo vidaus produkto (BVP) rodiklis įvertinti šalies ekonomikos pažangą ir kaip ją galima paversti labiau socialiai įtraukiančia, nesumažinant paskatų dirbti, taupyti bei investuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavarotti

Pavarotti portretas
Būtent-tai šūdų šūdai. Augimo garantijos ateičiai tai ne apsiriję norvegai ir nenorintys daugintis vokiečiai. Rytų Europa sparčiau augs dar 20 metų kol pragyvenimo lygis priartės prie vakarų Europos,- kiek pas mus dar daug ko nesukurta ir nepastatyta. Augimą sukuria svajonės ir tikslų turėjimas, o ne indėliai banke.

...

... portretas
"Lietuva pagal augimą pirmauja tarp besivystančių valstybių" - taip, pas mus auga patys didžiausi bananai.

alfreas

alfreas portretas
o cia jau sprenddzia mokslo daktarai proferoriai jie kuria aukstos matematikos formulias kad tik runnkeliai neissprestu neduok dieve ir sugebes pasiskaiciuoti savo uzdirbtas pensijas darbo kodeksus senius vercencius mirti darbe kad tik nereiketu moketi pensiju pagal ju formules o apie atlyginimus atlyginimai nemokami tam kad sakaituose kauptusi pinigai vadinami imoniu pelnai o esant reikalui nacionalyzuos arba priaikys kodeksa zu neteiseta praturtejima ar dar ka sugalvos o ismokesi kaip atlyginima daudyk veja laukuose
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių