Lietuva laukia leidimo į JAV vežti kiaušinius

  • Teksto dydis:

Lietuva gali tapti trečia šalis pasaulyje po Kanados ir Nyderlandų, gavusių leidimus eksportuoti kiaušinių produktus į Jungtines Valstijas, „Lietuvos rytui“ pranešė Žemės ūkio ministerijos Ekonomikos departamento direktorius Vygantas Katkevičius.

Pasak jo, Lietuva savo produkciją gali eksportuoti į 170 pasaulio valstybių. Su Kinijos institucijomis baigiama derėtis dėl jautienos eksporto. 

Per devynis šių metų mėnesius, palyginti su 2016 metų tuo pačiu laikotarpiu, žemės ūkio ir maisto produktų eksportas padidėjo 8,2 proc. Daugiausia jų eksportuota į Latviją, Rusiją, Vokietiją, Lenkija, Nyderlandus, Baltarusiją. Šiemet sausio – rugsėjo mėnesiais labiausiai – 46,5 proc. - išaugo pieno ir pieno produktų eksportas. Daugiausia pieno ir jo produktų eksportas padidėjo į Vokietiją (daugiau kaip 2,3 karto, į Lenkiją - 67 proc, į Italiją - 53 proc.)

Žemės ūkio ir maisto produktų eksportas kasmet auga ir nuo 2012 metų padidėjo net keturis kartus. Vien šiemet patvirtinti ir išduoti leidimai eksportuoti produktus į 11 šalių ir nė vienos šalies rinka Lietuvos kaime užaugintai produkcijai neužtrenkė durų.


Šiame straipsnyje: kiaušiniaieksportasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita

Brigita portretas
Nes JAV kiaušinių salmoneliozė

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ir netapo...

jonas

jonas portretas
velniop tą rusyną,yra kita rinka
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių