Lietuva kovos su papirkinėjimu tarptautiniuose verslo sandoriuose

  • Teksto dydis:

Lietuva rengiasi prisijungti prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Konvencijos dėl kovos su užsienio pareigūnų papirkimu sudarant tarptautinius verslo sandorius.

Vyriausybė posėdyje trečiadienį nutarė kreiptis į prezidentę, kad ji dokumentą teiktų ratifikuoti Seimui.

Prisijungimas prie Konvencijos – viena iš būtinų sąlygų šaliai siekiant narystės EBPO, nurodo Teisingumo ministerija.

Lietuva neseniai taip pat buvo oficialiai pakviesta tapti EBPO darbo grupės, kovojant su papirkimais tarptautiniuose verslo sandoriuose, visateise nare.

Tapusi darbo grupės nare ir prisijungusi prie Konvencijos, šalis įsipareigoja aktyviai kovoti su papirkinėjimu tarptautiniuose verslo sandoriuose ir griežtai bausti kyšius užsienio pareigūnams duodančias Lietuvos įmones ir gyventojus, aiškina ministerija.

Rengiantis stojimui į šią darbo grupę, buvo priimti Baudžiamojo kodekso pakeitimai, kurie apriboja galimybes atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės asmenis, davusius kyšį užsienio pareigūnui, taip pat buvo praplėstas užsienio pareigūno apibrėžimas. Be kita ko, priimtos Baudžiamojo kodekso ir Baudžiamojo proceso kodekso pataisos dėl juridinių asmenų baudžiamosios atsakomybės išplėtimo, pajamų, gautų iš papirkimo, konfiskavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių