Lietuva jungiasi prie Lenkijos iniciatyvos kovoti su PVM vengimu

Remdamas Lenkijos iniciatyvą kovoti su mokesčių vengimu Europos Sąjungoje, premjeras Saulius Skvernelis išsiuntė laišką Lenkijos premjerui Mateuszui Morawieckiui.

Laiške pabrėžiama, kad Lietuva nuosekliai remia veiksmus, kuriais siekiama skatinti efektyviausius sprendinius kovojant su pridėtinės vertės mokesčio (PVM) vengimu. Visiškai palaikomas siekis stiprinti pažangių kovos su sukčiavimu būdų ir priemonių paiešką, naudojantis glaudesniu bendradarbiavimu šioje srityje.

Akcentuojama, kad PVM yra labai svarbus ES valstybių narių nacionalinių biudžetų pajamų šaltinis. ES veikianti bendradarbiavimo PVM srityje sistema, grindžiama ES lygmeniu patvirtintais teisės aktais, skirta kuo operatyviau reaguoti į besikeičiančios bendrosios rinkos reikalavimus, tačiau dažnai panaudojamas ne visas galimas tarpusavio bendradarbiavimo kovoje su mokesčių vengimu potencialas.

„Akivaizdu, kad dėl dabartinio PVM atotrūkio masto reikia išnaudoti visą potencialą. Džiaugiamės vienu iš gerosios praktikos pavyzdžių – 2017 metais pasirašytas dvišalis Lenkijos ir Lietuvos mokesčių administracijų susitarimas, kuriuo įgyvendinamos papildomos kovos su PVM vengimu priemonės. Manome, kad glaudesnis bendradarbiavimas daugiašaliu pagrindu atvestų prie reikšmingos pažangos šioje srityje“, – sakoma premjero laiške.

Taip pat pabrėžiama, kad Lietuva noriai prisidės prie kuriamos bendros darbo grupės ir kartu su kitomis valstybėmis narėmis sieks bendro tikslo – gerinti mokesčių surinkimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių