Lietuva iš JAV nusipirko suskystintų gamtinių dujų

  • Teksto dydis:

Lietuva pirmą kartą įsigijo suskystintųjų dujų iš JAV. „Lietuvos dujų tiekimas“ pasirašė sutartį su JAV bendrove „Cheniere Marketing International“.

Apie 140 tūkst. kubinių metrų suskystintųjų dujų gabenantis laivas į Lietuvą turėtų atkeliauti antroje rugpjūčio pusėje. Nors dujų kainos bendrovė nedetalizuoja, tikinama, kad ji – konkurencinga. Pirmą kartą per Klaipėdos terminalą „Independence“ atsivežtas dujas planuojama saugoti Inčukalnio gamtinių dujų saugykloje Latvijoje, kurioje vos prieš keletą mėnesių buvo liberalizuota dujų rinka.

„Lietuvos dujų tiekimas“ šiemet jau įsigijo dujų ir iš kitos JAV bendrovės, tačiau pačios dujos buvo atgabentos ne iš Amerikos, o iš Norvegijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Amerika perka iš rusu,omes per norvėgija iš amerikos

Didorius

Didorius portretas
Juk reikia paremti žlungančią JAV ekonomiką. Tuoj pirksim ir elektrą iš Švedijos arba JAV. Taip po trupinėlį, po gabaliuką ir sušelpsime JAV.

Lt

Lt portretas
Jau is rusijos tai mes niekad negavom pigiau nei dabar norvegam mokam Kaip pasistatem terminala tada ir rusai kaina nuleido!!!! Ir aplamai kodel turetume is rusu pirkt jei jie musu prekem boikota paskelbe ?!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių