„Lietuva gali“ įkvėps rizikuoti ir patars, kaip tai daryti protingai

Verslumą ir naujų darbo vietų kūrimą regionuose skatinantis LRT televizijos projektas „Lietuva gali“ sieks konkrečiais pavyzdžiais parodyti, kad verslą galima kurti ne tik dideliuose miestuose.

Prasidedant naujam LRT sezonui trečią kartą startuojanti laida skirta skatinti verslą Lietuvos regionuose.

„Viena iš pagrindinių problemų Lietuvoje – regionų užimtumas, regionų plėtra, didėjantis atotrūkis tarp kaimo ir miesto. Projektas būtent tam ir skirtas, kad padrąsintų žmonės imtis veiklos, verslo, patiems kurtis savo ateitį ir kurti darbo vietas kitiems mažuose miesteliuose, vienkiemiuose ar kaimuose“, – teigia „Lietuva gali“ prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

Penki patyrę verslininkai imasi konsultuoti savo gimtuosiuose kraštuose įsikūrusias įmones, kad padėtų joms ne tik išgyventi, bet ir augti. Konsultacijas teikę verslo ekspertai pastebėjo, kad daug dėmesio reikėjo skirti pamatiniams verslo aspektams: įmonių pardavimams, komandos kūrimui, prekės ženklui.

Pasak vieno iš įmones konsultuojančių verslininkų Ilja Laurso, laidos žiūrovai pamatys, kaip sėkmingai verstis gali jų kaimynas – taigi ir jie patys.

„Man atrodo, kad toks pavyzdys tiesiog neišvengiamai privalo privesti prie to kad kiti bent jau susidomės, pabandys, o toliau prasideda paprasta statistika: dešimt pabandymų neišvengiamai taps viena sėkminga istorija“, – teigia mobilių programų portalo „GetJar“ įkūrėjas.

Iš lietuviškų žaliavų aliejų spaudžianti Rokiškio rajono jaunoji verslininkė sako, kad projekte sulaukė to, ko ir tikėjosi, – pritarimo sukurtai verslo idėjai.

„Pradedantiems kažkokią veiklą didžiausia kliūtis yra žinių stoka. Mes irgi turėjome šitą kliūtį ir tikėjomės gauti žinių, kurių galbūt reiktų labai ilgai ieškoti“, – teigia laidos dalyvė Ieva Malūkienė.

Laidą „Lietuva gali“ naujajame LRT televizijos sezone bus transliuojama trečiadieniais 21:30 val.


Šiame straipsnyje: projektasLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

ted

ted portretas
jakelaiti parsidavusi isgama uz grotu sodinti

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Tik ne Kaune.....Kaune jau prasidėjo kainų pakėlimo treniruotė...gavau UAB ,,Būsto valda" sąskaitą už birželį ir liepą..namų .administravimo išlaidos padidėjo kaip manote kiek?...3 kartus ...Rašoma, kad tai padaryta pagal Kauno miesto tarybos nutarimą.ir nesvarbu, kad viešuose konkursuose administravimo bendrovės laimėjo mažomis kainomis..kai viską renovuos ką jiem reiškia leisti padidinti šilumos kainą pvz. ,,tik žymiai mažiau nei administravimo mokesčius,“ tik kokius 50%...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių