Lietuva dėl pažeidimų laikinai neteko ES paramos

Dėl pažeidimų skirstant ES pinigus, Lietuvai Europos komisija laikinai, kol sulauks detalesnių paaiškinimų, nutraukė struktūrinę ES paramą.

Pernai buvo pateiktas prašymas dėl daugiau kaip pusės milijardo litų Europos regioninės plėtros ir Sanglaudos fondų lėšomis finansuojamiems projektams. Finansų ministerijos teigimu, kalba daugiausiai eina apie pažeidimus vykdant viešuosius pirkimus už 26 mln. iš 3 mlrd. paramos paketo.

„Mes laikomės visada tokios saugios pozicijos: šitos lėšos dėl kurių valstybės kontrolė buvo pateikusi pastabų, nebuvo deklaruotos Europos Komisijai, todėl čia nėra jokios kalbos apie kokius nors lėšų gražinimus. Tos lėšos iki visiško išsiaiškinimo nebuvo net įtrauktos į mokėjimo deklaraciją, kadangi pastabos buvo pateiktos, tai EK turi teisę ir paprašė pateikti papildomus paaiškinimus“, – „Panoramai“ sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

„Manau, kad pavyks institucijoms su valstybės kontrole ir, be abejo, su mūsų dalyvavimu prieiti prie kažkokių bendrų išvadų tais klausimais. Procesas ir toliau tęsis įprastine tvarka, mes finansuojame europinius projektus iš pradžių savo atsakomybe, o paskui tas lėšas susigrąžiname, tai, manau, kad nieko kito ir nebus, ta prasme europiniai projektai ir toliau bus vykdomi. O su šita mokėjimo deklaracija, bus atsakyta į visus EK klausimus“, – pridūrė finansų ministrė.


Šiame straipsnyje: LietuvaekonomikaESparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
ko stebetis kai valdzioje sedi debilai kurie tik vogt temoka

vergas

vergas portretas
Gera proga palikti vergove. teuzsiimineja su graikais ir... agurkais....

gėda

gėda portretas
Lauk iš šiltų kėdžių tuos valdininkus,dėl kurių kaltės laikinai netekome paramos.Darbdaviai su mumis išvis nesiskaito tai ir valdininkams tokios pat priremonės turi būti taikomos.Lauk iš darbo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių