Lietuva atsisako ambicijų pritraukti ES institucijas iš Londono

Baltijos šalys ir Slovėnija vienintelės nepareiškė noro priimti Europos Sąjungos (ES) agentūrų, šiuo metu veikiančių Londone.

Briuselio interneto svetainė „EUobserver“ pranešė, kad tik šios keturios šalys nesieks tapti Europos bankininkystės institucijos (EBA) arba Europos vaistų agentūros (EMA) naujaisiais namais, kai Britanija pasitrauks iš ES.

20 šalių nurodė norinčios priimti EMA, šešios norėtų pas save įkurdinti EBA. Kai kurios šalys pageidauja, kad jose veiktų abi agentūros. ES dėl naujų būstinių numato apsispręsti iki metų pabaigos.

Vyriausybė teigia, kad Lietuva neturi realių galimybių pritraukti institucijų dėl riboto specialistų, patalpų ir tiesioginių skrydžių skaičiaus.

„Mes nepateikėme jokios paraiškos, nes manome, kad neatitiksime aukštų reikalavimų“, – BNS sakė premjero patarėjas užsienio politikai Deividas Matulionis.

„Europos vaistų agentūrai reikia beveik 900 darbuotojų, didelių patalpų, kokių Vilniuje negalima rasti. Be to, yra problemų dėl mūsų pasiekiamumo, tiesioginių reisų trūkumo, trūksta tarptautinių mokyklų vaikams“, – teigė patarėjas.

Jo teigimu, Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos bankas neparodė didelio intereso siekti pritraukti institucijas neparodė.

Ambicijų priimti institucijas turi ir už Baltijos šalis mažesnės valstybės Kipras, Liuksemburgas ar Malta.

Lietuvoje veikia viena ES institucija – Europos lyčių lygybės institutas.


Šiame straipsnyje: ES institucijosLondonasBrexit

NAUJAUSI KOMENTARAI

cely

cely portretas
paskolos pasiūlymas Sveiki Jūs ieškote finansavimo, kad atgaivintumėte savo veiklą, kad įgyvendintumėte projektą arba įsigytumėte butą, bet, deja, bankas jums kelia sąlygas, kurių jūs negalite įvykdyti. Aš siūlau paskolas nuo 5 000 eurų iki 50 000 000 eurų ir daugiau visiems asmenims, kurie sugebės grąžinti palūkanas už 3 proc. Per metus. Taigi, jei jums reikia paskolos, kad išeitumėte iš aklavietės arba norėdami patenkinti savo asmeninius poreikius, galite susisiekti su mumis elektroniniu paštu, norėdami gauti paskolą per 48 valandas. Pasiūlymas galioja visiems asmenims, rimtiems ir labai geram pobūdžiui. El. Paštas: celyalegria007@gmail.com NB: nėra sunku susilaikyti Ponia Cely Alegria Finance

...

... portretas
Chm: "Lietuva atsisako ambicijų pritraukti ES institucijas iš Londono" - ar tai reikia suprast kad ir Lietuva ruošias pasekt GB pavyzdžiu ir palikti tą ES?..

Kęstas

Kęstas portretas
Iš 344 į Lietuvą perkeltų pabėgėlių, dauguma – 248 pabėgo iš Lietuvos. Pabėgėlių priėmimo centro vadovas R. Mikulėnas sakė neturįs informacijos apie tai, į kokias šalis pabėgo perkelti asmenys. „Jie Lietuvoje pabūna vidutiniškai tris mėnesius, kol gali gyventi Rukloje. Po trijų mėnesių tvarkosi dokumentus, kol migracija suteikia ar nesuteikia leidimą gyventi Lietuvoje , ir tada jau žiūri pagal save“, - sakė R. Mikulėnas. Jis teigė girdėjęs iš perkeltų asmenų, kad jie ieško savo vaikams didesnės gerovės. „Ne paslaptis ir lietuvaičiai gi to paties išvažiuoja“, - išvykstančių pabėgėlių nebuvo linkęs teisti R. Mikulėnas (daugiau apie tai - čia). Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių